Banca Nationala a Romaniei (BNR) dispune de resurse pentru a interveni masiv pe piata valutara, daca mediul politic si de afaceri o solicita, dar o astfel de masura va avea costuri si efecte nedorite, a declarat, ieri, la Comisia Economica din Senat,
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dispune de resurse pentru a interveni masiv pe piata valutara, daca mediul politic si de afaceri o solicita, dar o astfel de masura va avea costuri si efecte nedorite, a declarat, ieri, la Comisia Economica din Senat, guvernatorul BNR Mugur Isarescu.
"In masura in care ne veti solicita sa intervenim masiv, poate o vom face, dar trebuie sa va aratam si costurile. Noi avem rezerve si pentru situatii mult mai dramatice. Deocamdata, nu va putem declara mai mult", a aratat oficialul Bancii Nationale.
Isarescu le-a spus senatorilor ca orice amanare a liberalizarii contului de capital poate periclita momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, stabilit pentru 1 ianuarie 2007.
In acelasi timp, guvernatorul a aratat ca banca centrala este convinsa ca, intr-un viitor apropiat, cursul de schimb se va stabiliza si nu vom mai asista la fluctuatii foarte mari ale monedei nationale.
Dupa intalnire, guvernatorul a declarat presei ca, in adevarata problema, "nu este vorba doar de nivelul cursului si al dobanzilor, ci de nivelul la care Romania este competitiva pe plan international". El a adaugat ca, in discutiile cu senatorii, a evidentiat posibilitatea unor costuri in cazul unor interventii, fara a preciza care vor fi cheltuielile efective.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.