In ciuda reducerii sensibile a cifrei sale de afaceri, concernul elvetian Nestlé a reusit sa obtina un profit mai consistent in cursul anului trecut, transmite Rompres. Cel mai mare producator de alimente si bauturi din lume a comunicat ca profituri
In ciuda reducerii sensibile a cifrei sale de afaceri, concernul elvetian Nestlé a reusit sa obtina un profit mai consistent in cursul anului trecut, transmite Rompres. Cel mai mare producator de alimente si bauturi din lume a comunicat ca profiturile sale nete inregistrate anul trecut se cifreaza la 4,36 miliarde euro, cu 7,7 procente mai mult decat in 2003. Cifra de afaceri s-a redus in schimb in 2004 cu 1,4 la suta, insumand 86,77 miliarde de franci elvetieni. In aceste conditii, actionarii vor primi dividende mai mari, de opt franci/actiune. Simultan, concernul va initia si un program de rascumparare a actiunilor, care are alocata suma de un miliard de franci.
Prognoza sumbra pentru activitatea Samsung
Valentin Mitroi
Concernul sud-coreean de produse electronice Samsung a prezentat o prognoza sumbra privind dezvoltarea sa viitoare, in contextul slabei cresteri inregistrate pe piata mondiala, transmite Rompres. Vicepresedintele Samsung, Yun Jong-Yong, a declarat ca in lume continua sa existe importanti factori de risc, astfel ca perspectivele nu sunt favorabile pentru domeniul de activitate al firmei. Samsung produce componente electronice de toate tipurile, de la cipuri de calculator, la ecrane plate si telefoane mobile. Concernul este, de asemenea, cel mai mare producator de ecrane cu cristale lichide.
Un investitor turc, singurul interesat de Abrom Barlad
Valentin Mitroi
Eymak Uluslarasi Insaat Ltd. Sti, din Turcia, este singurul investitor care a depus oferta pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni de 77,1587 la suta detinut de stat la SC Abrom SA, din Barlad, informeaza Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), citata de Rompres. Obiectul de activitate al Abrom este cel de producere si comercializare a materialelor abrazive. Anuntul pentru aceasta societate a fost facut public in luna decembrie a anului trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.