Compania britanica producatoare de tutun Gallaher a obtinut, in 2004, un profit inainte de plata impozitelor de 429 milioane de lire sterline, in crestere cu 13,3 la suta, sustinut de cresterea puternica a vanzarilor din Europa de Est, conform unui c
Compania britanica producatoare de tutun Gallaher a obtinut, in 2004, un profit inainte de plata impozitelor de 429 milioane de lire sterline, in crestere cu 13,3 la suta, sustinut de cresterea puternica a vanzarilor din Europa de Est, conform unui comunicat al companiei, citat de Mediafax. De asemenea, volumul vanzarilor s-a majorat cu 6,5 la suta, ajungand la un nivel de 170,6 miliarde de tigarete comercializate anul trecut. Cifra de afaceri a companiei s-a situat, in 2004, la 9,5 miliarde de lire sterline, cu 5,6 la suta peste valoarea consemnata cu un an in urma. Potrivit datelor furnizate de Gallaher, doua treimi din profitul realizat de companie provin din vanzarile de pe pietele din Marea Britanie, Irlanda, Austria si Suedia, care insa se afla intr-o perioada de declin. Totodata, 10 la suta din profitul total al companiei este obtinut din Rusia, Kazakhstan si Ucraina, state in care volumul vanzarilor a avansat anul trecut, comparativ cu 2003, cu 10,3 la suta, iar profitul cu 31,2 la suta.
Pe de alta parte, rezultatele obtinute pe pietele din Romania, Cehia si alte state din Europa de Est sunt in crestere, compania intentionand sa se extinda din ce in ce mai mult in regiune, precum si in Rusia si Kazakhstan. La inceputul lunii octombrie a anului 2004, Gallaher a deschis la Bucuresti o fabrica de tigarete, extinzandu-si activitatea in Romania de la distributie la productie. La acea data, reprezentantii Gallaher au refuzat sa ofere informatii referitoare la investitie si marcile care vor fi produse.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.