Cea mai scazuta temperatura inregistrata vreodata in Bucuresti, in luna martie, a fost in noaptea de marti spre miercuri, termometrele coborand pana la minus 20 de grade", a declarat Ion Sandu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM
Cea mai scazuta temperatura inregistrata vreodata in Bucuresti, in luna martie, a fost in noaptea de marti spre miercuri, termometrele coborand pana la minus 20 de grade", a declarat Ion Sandu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), ieri, intr-o conferinta de presa. El a precizat ca precedentul record a fost inregistrat in martie 1932, cand temperatura a fost de minus 18 grade. Pentru zilele urmatoare, pana vineri, prognozele meteorologice indica vreme rece, in special seara si dimineata, dar fara precipitatii, a spus Sandu. Totusi, incepand de astazi, se asteapta ca temperatura sa creasca cu cateva grade. Pentru sfarsitul saptamanii se prognozeaza ploi in sudul tarii. "Sper sa nu se transforme in zapada, dar prognoza pentru sambata si duminica va fi gata maine (n.r. - astazi)", a adaugat Sandu. Estimarea pentru luna martie indica vreme capricioasa, cu zile care, din punct de vedere meteorologic, vor avea atat caracteristici de iarna, cat si de primavara. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale. Prima decada va fi rece, cu posibile ninsori si viscol. In cele mai reci nopti se pot inregistra temperaturi de chiar - 15 grade Celsius. Fata de mediile multianuale ale temperaturilor, cu maxime intre 6 si 16 grade Celsius, in zilele frumoase se pot inregistra temperaturi chiar si de 24 de grade Celsius, insa doar in sudul tarii si catre sfarsitul lunii. "Estimarile arata ca primavara va veni dupa 15 martie", a completat directorul ANM.
Pentru aprilie se estimeaza temperaturi normale pentru aceasta perioada, dar vor fi variatii termice importante. In prima decada sunt posibile lapovita si ninsoare, iar in ultima decada maxime termice de 28 de grade Celsius. Pentru luna mai se estimeaza vreme mai calda decat de obicei in centrul si sudul tarii. In schimb, sfarsitul lunii se va caracteriza prin averse insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si ploi torentiale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.