Bucurestiul este unul dintre cele mai ieftine orase din lume, alaturi de Buenos Aires, Kiev si Sofia, preturile de aici fiind de trei ori mai mici decat in Zürich, se arata intr-un raport realizat de compania elvetiana UBS, document care confirma de
Bucurestiul este unul dintre cele mai ieftine orase din lume, alaturi de Buenos Aires, Kiev si Sofia, preturile de aici fiind de trei ori mai mici decat in Zürich, se arata intr-un raport realizat de compania elvetiana UBS, document care confirma de altfel ca ora de munca din Romania este prost platita.
Astfel, in clasamentul realizat de UBS, care cuprinde 71 dintre cele mai mari orase din lume, Bucurestiul ocupa locul 59, fiind devansat de Bratislava, Praga, Atena si Budapesta.
Potrivit studiului, Oslo este cel mai scump oras din lume din punct de vedere al costurilor de trai, urmat de Copenhaga si Tokyo.
Banca UBS a calculat ca un bucurestean trebuie sa munceasca 22 de minute pentru a cumpara un kilogram de paine si 20 de minute pentru un kilogram de orez.
Si pentru Bulgaria situatia este aproximativ aceeasi, astfel ca pentru a cumpara un kilogram de paine si unul de orez, un bulgar trebuie sa munceasca 20, respectiv 26 de minute.
Angajatii ungari muncesc mai putin pentru a-si cumpara cate un kilogram de paine si de orez, adica 14 si 21 de minute.
In schimb, unui angajat din Zürich, Londra sau din Frankfurt ii sunt necesare doar sase minute de lucru pentru a castiga contravaloarea acelorasi cantitati de paine si orez.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.