Asociatia "Accept" pentru drepturile minoritatilor sexuale va cere daune in instanta companiei TAROM - amendata pentru discriminare, din cauza unei oferte de Ziua Indragostitilor - si ar putea ataca in contencios administrativ decizia Consiliului ant
Asociatia "Accept" pentru drepturile minoritatilor sexuale va cere daune in instanta companiei TAROM - amendata pentru discriminare, din cauza unei oferte de Ziua Indragostitilor - si ar putea ataca in contencios administrativ decizia Consiliului antidiscriminare, considerand prea mica sanctiunea. Florin Buhuceanu, director executiv al asociatiei "Accept", a declarat pentru Mediafax ca nivelul amenzii stabilit de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) este "infim", motiv pentru care asociatia ia in calcul o eventuala actiune in contencios administrativ, cu privire la decizia Consiliului. Pe de alta parte, Buhuceanu a precizat ca "Accept" va declansa o actiune in instanta impotriva companiei TAROM, avand in vedere persoanele care nu au putut beneficia de oferta promotionala de Sfantul Valentin. "Banii incasati de CNCD din amenda se duc in contul statului, iar victima discriminarii nu este despagubita in nici un fel", afirma directorul executiv al "Accept". Potrivit sursei citate, trei cupluri homosexuale au fost refuzate de TAROM atunci cand au incercat sa-si procure bilete de avion, in cadrul promotiei de Sfantul Valentin. "Cred ca oferta facuta de TAROM a fost putin superficiala ca text si ca a existat o politica de discriminare subconstinenta din partea celor care au pus in vanzare biletele. Se da prea mare amploare unui lucru determinat de ambiguitatea formularii si de subconstientul uman" a declarat Alexandros Galiatatos, secretar de stat in Ministerul Transporturilor. In ce priveste amenda, Galiatatos a spus ca suma este mica, dar sanctiunea in sine este "un semnal de alarma" pentru compania TAROM. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.