Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inceput luna in crestere, ambii indici consemnand castiguri, majoritatea titlurilor tranzactionate la categoria intai inregistrand, insa, o stagnare. Astfel, la un volum de peste 46 de milioane de actiuni tranzaction
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inceput luna in crestere, ambii indici consemnand castiguri, majoritatea titlurilor tranzactionate la categoria intai inregistrand, insa, o stagnare. Astfel, la un volum de peste 46 de milioane de actiuni tranzactionate, valoarea totala a operatiunilor bursiere a depasit cifra de 200 de miliarde de lei (5,5 milioane de euro), capitalizarea bursiera fiind de aproape 14 milioane de euro. In aceste conditii ambii indici bursieri au inregistrat cresteri, indicele BET urcand cu 2,12 procente pana la valoarea de 6.357,95 de puncte, iar BET-C, cu 1,55 procente, pana la 3.974,86 puncte.
Mare parte din titlurile tranzactionate la categoria intai au stagnat, insa. Societatile de Investitii Financiare (SIF) s-au numarat printre acestea, singura exceptie fiind SIF Moldova. Operatorii bursieri au schimbat peste 800 de mii de actiuni SIF Moldova, pretul de inchidere stabilizandu-se la 13.600 lei per titlu, dupa ce in timpul sedintei bursiere s-a consemnat o variatie de pret de 1,47 procente. Actiunile societatii Rafinaria Astra Romana (ASP) au fost singurele care au inregistrat o evolutie descendenta. 78 de mii de titluri ASP au fost tranzactionate in sedinta de ieri, pretul consemnand o variatie de -0,16 la suta, pentru a se stabiliza, la inchidere la 611 lei pe actiune. La capitolul castigatori s-au remarcat, cum ne-am obisnuit, titlurile Bancii Transilvania, tranzactionate in numar de aproape 2,8 milioane. Cu o variatie de 3,42 la suta a pretului, actiunile erau cotate, la inchiderea sedintei bursiere, la 14.600 lei per titlu. SNP Petrom s-a mentinut in top cu aproape 1,8 milioane de actiuni tranzactionate, societatea fiind urmata de Azomures SA, cu peste 1,6 milioane de titluri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.