Un copil de noua ani diagnosticat cu giardia de catre un medic pediatru a fost operat la Spitalul orasenesc din Filiasi de un medic chirurg care a sustinut ca baiatul are apendicita, insa in timpul interventiei chirurgicale s-a constatat ca apendicel
Un copil de noua ani diagnosticat cu giardia de catre un medic pediatru a fost operat la Spitalul orasenesc din Filiasi de un medic chirurg care a sustinut ca baiatul are apendicita, insa in timpul interventiei chirurgicale s-a constatat ca apendicele nu este afectat. In 23 februarie, Costinel Raul Godeanu din Filiasi a fost internat, alaturi de sora sa Roxana, in varsta de 7 ani, la Spitalul orasenesc din Filiasi, acuzand dureri abdominale. Cei doi au fost consultati de un medic pediatru, care i-a diagnosticat cu giardia. Fetita a ramas internata la Sectia de Pediatrie, unde cadrele medicale i-au prescris un tratament pentru boala cu care fusese diagnosticata, in timp ce Costinel a fost mutat la Sectia de Chirurgie pentru a fi examinat si de un medic de specialitate. "Cand a fost adus la Chirurgie, medicul Constantin Bostina l-a vazut si a zis ca trebuie operat de urgenta pentru ca are apendicita. Nu l-a operat atunci pentru ca eu nu eram pregatita. Adica nu aveam bani sa-i dau pentru operatie. I-am spus ca o sa ma pregatesc si a zis ca il va opera joi, insa atunci a avut prea multe interventii chirurgicale si l-a lasat pentru luni", a declarat, potrivit Mediafax, Maria Godeanu, mama lui Costinel. Femeia mai spune ca la sfarsitul saptamanii trecute s-a "pregatit", asa cum i-ar fi cerut medicul, adica i-ar fi bagat in buzunar suma de 2,5 milioane de lei. Mama lui Costinel mai sustine ca vineri, cand baiatul urma sa intre in sala de operatii, medicul anestezist Krasniri Bashkin ar fi iesit imediat din incaperea unde urma sa aiba loc interventia chirurgicala si i-ar fi spus medicului Bostina ca el nu face anestezia pentru ca pacientul nu ar avea apendicita. Familia a intrat in panica in acel moment, intrebandu-l pe medicul chirurg ce se intampla. "El mi-a spus insa ca il va opera luni (28 februarie). Luase banii si trebuia sa-i faca copilului meu ceva", a mai spus mama lui Costinel, care mai sustine ca dupa operatie medicul a mers o singura data sa il vada pe copil, desi acesta s-a plans ca are dureri mari. Medicul invinuit, Constantin Bostina, nu recunoaste ca ar fi primit 2,5 milioane de lei de la familia baiatului. "Baiatul a fost trimis de la sectia de pediatrie la sectia noastra de chirurgie. Medicul care l-a consultat prima oara mi-a transmis diagnosticul sau, considerand ca baiatul are giardia. Totodata m-a rugat sa-l mai consult si eu o data. Durerile pe care pacientul le avea in zona stomacului m-au indreptat sa-l diagnostichez ca fiind apendicita", a mai spus Bostina. "L-am operat pentru ca asa trebuia. Nu i-am scos apendicele, insa am descoperit ca avea o infectie la unul dintre intestine", a adaugat Bostina.
Directorul Spitalului Orasenesc Filiasi, dr. Ioana Dumitru, a spus ca abia ieri a fost sesizata in privinta acestui caz si ca va fi declansata o ancheta. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.