Situatia confuza intretinuta in masoneria romaneasca de cateva grupari disidente a fost lamurita, recent, la Calgary, unde s-a desfasurat, in perioada 20-22 februarie, a 52-a Conferinta anuala a Marilor Maestri din America de Nord. La eveniment au pa
Situatia confuza intretinuta in masoneria romaneasca de cateva grupari disidente a fost lamurita, recent, la Calgary, unde s-a desfasurat, in perioada 20-22 februarie, a 52-a Conferinta anuala a Marilor Maestri din America de Nord. La eveniment au participat si Mari Maestri din Europa, care, alaturi de fratii lor de peste Ocean, au analizat si adoptat raportul Comisiei de Recunoastere, organism abilitat sa evalueze "regularitatea" oricarei grupari masonice. La Calgary, masonii lui Eugen Ovidiu Chirovici (foto) au obtinut o victorie deplina. Va prezentam, in exclusivitate, paragraful referitor la tara noastra din raportul Comisie de Recunoastere:
"In Romania a aparut o organizatie autotintitulata Confederatia Marilor Loji din Romania de Rit Scotian Antic si Acceptat. Aceasta grupare este compusa din Supremul Consiliu pentru Romania, condus de Andre Szakvary; Marea Loja Nationala Unita a Romaniei, condusa de Petre Stetiu; si Marea Loja a Romaniei, condusa de Cornel Visoianu. S-a stabilit ca nici una dintre aceste grupari masonice nu indeplineste criteriile necesare pentru recunoastere, si organizatia este considerata iregulara. Marea Loja Nationala din Romania (MLNR), condusa de Marele Maestru Eugen Ovidiu Chirovici, este singura Mare Loja din Romania care indeplineste standardele necesare recunoasterii."
Cazul masoneriei romanesti nu este nicidecum izolat. Curtis Lancaster, secretar-trezorier al Comisie de Recunoastere, a avertizat ca, la nivel mondial, masoneria regulara asista la o ofensiva a organizatiilor masonice neregulare. Amanunte puteti citi sambata in suplimentul "Dosare ultrasecrete".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.