Ion Iliescu si Adrian Nastase ar putea fi citati de magistrati in procesul in care fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, cere 5 milioane de euro pentru ca ar fi fost reincarcerat ilegal in urma revocarii decretului de gratiere. Cur
Ion Iliescu si Adrian Nastase ar putea fi citati de magistrati in procesul in care fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, cere 5 milioane de euro pentru ca ar fi fost reincarcerat ilegal in urma revocarii decretului de gratiere. Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a amanat cu o saptamana judecarea cauzei, cei doi politicieni fiind chemati sa dea declaratii instantei in legatura cu acest dosar. Instanta CAB a dispus, ieri, ca fostul premier Adrian Nastase si fostul presedinte Ion Iliescu sa fie citati la termenul din 8 martie, in urma cererii facute in acest sens de Administratia Prezidentiala, precizeaza Mediafax. Magistratii au apreciat insa ca acest demers cu privire la Adrian Nastase si Ion Iliescu - numit, conform procedurii, cerere de chemare in garantie - este "o interventie fortata". Cei doi nu au fost citati pentru termenul de marti, motiv pentru care nu s-a putut lua in discutie cererea avocatului lui Cozma privind suspendarea efectelor revocarii decretului de gratiere. Potrivit instantei, citarea celor doi se va face la adresele la care acestia isi desfasoara activitatea si nu la adresele de domiciliu, avand in vedere "personalitatea lor". Pentru prima data de la reincarcerare, Cozma a fost adus de la Craiova la Bucuresti, escortat de mascati, pentru a fi prezent in fata instantei. Gratierea acestuia si a altor 45 de persoane a fost semnata, la 15 decembrie 2004, de presedintele Ion Iliescu, iar premierul a contrasemnat documentul. Decretul a fost revocat doua zile mai tarziu, iar Cozma a fost reincarcerat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.