Importurile de gaze naturale din Federatia Rusa ar putea fi suplimentate, in perioada urmatoare, daca vor fi inregistrate in continuare temperaturi scazute, care sa determine situatii de necesitate, potrivit Ministerului Economiei si Comertului (MEC)
Importurile de gaze naturale din Federatia Rusa ar putea fi suplimentate, in perioada urmatoare, daca vor fi inregistrate in continuare temperaturi scazute, care sa determine situatii de necesitate, potrivit Ministerului Economiei si Comertului (MEC).
"MEC a autorizat Societatea Nationala Transgaz sa intreprinda demersuri vizand suplimentarea operativa, in caz de necesitate, a livrarilor de gaze naturale din Federatia Rusa", se arata intr-un comunicat al institutiei.
Dispeceratul National de Gaze Naturale din Bucuresti a solicitat reducerea consumurilor pentru combinatele chimice Doljchim Craiova, Amonil Slobozia, Sofert Bacau, Viromet Victoria si filiala Viromet din Turnu Magurele.
Temperaturile scazute din ultimele doua zile au determinat un consum ridicat de gaze naturale. Cresterea consumului este cuprinsa intre 35 la suta (Iasi) si 125 la suta (Sibiu). In Bucuresti, consumul a fost mai mare cu 71 la suta fata de cel obisnuit.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.