Campioana baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, va intra din nou in aceasta seara in focurile FIBA Cup, urmand sa intalneasca, in fata propriilor suporteri, cu incepere de la ora 19, puternica grupare elvetiana BC Boncourt, intr-un mec
Campioana baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, va intra din nou in aceasta seara in focurile FIBA Cup, urmand sa intalneasca, in fata propriilor suporteri, cu incepere de la ora 19, puternica grupare elvetiana BC Boncourt, intr-un meci contand pentru turul sferturilor de finala din play-off-ul pan-european. Dupa ce a bifat cel mai valoros rezultat obtinut de vreo reprezentanta a baschetului autohton dupa 1989, ratand de putin cucerirea trofeului Conferintei de Sud in finala cu BC Banvit, CSU Asesoft Ploiesti aspira acum la un loc in careul de asi al FIBA Cup, a treia competitie ca importanta in Europa. "Am reusit sa scoatem capul in Europa si cred ca ne-am facut cunoscuti atat prin organizarea Final Four-ului Conferintei de Sud la Ploiesti, cat si prin faptul ca am reusit sa jucam finala. Pacat ca am pierdut, dar am capatat experienta. In plus, vizita presedintelui FIBA Europe, George Vassilakopoulos, poate fi considerata o confirmare a faptului ca baschetul incepe sa devina ca o religie la Ploiesti, spectatorii venind in numar foarte mare la sala. Maine seara (n.n. - azi), vom intalni un adversar valoros, care are in lot si trei americani, dar pana acum echipa noastra a demonstrat ca este greu de invins pe teren propriu, unde publicul a fost, este si va fi mereu al saselea jucator", ne-a declarat principalul finantator al CSU Ploiesti, Sebastian Ghita, care a mai adaugat ca, in caz de calificare la turneul final pan-european, jucatorii ploiesteni vor primi "o recompensa pe masura performantei". In alta ordine de idei, cunoscand deja valoarea adversarului, care prezinta o adevarata legiune straina, cu trei americani, Zeb Cope (2,05 m), Yuanta Holland (2,02 m) si Alonzo Richmond (1,93 m), trei francezi, Antoine Mendy (1,98 m), Franck Tchiloemba (2,04 m) si Jean-Noel Leuly (2,05 m), si lituanianul Rolandas Alijevas (1,92 m), ploiestenii au mai transferat in ultima saptamana un jucator sarb, fundasul Marko Pekovic (24 ani, 1,93 m), ridicand la sapte numarul sportivilor adusi sub comanda antrenorului Mladen Jojic din spatiul ex-iugoslav.
De mentionat ca, in preliminarii, unde CSU Asesoft Ploiesti a castigat Grupa C, BC Boncourt a obtinut trei victorii si trei infrangeri, clasandu-se pe locul secund in grupa B. In fazele superioare, BC Boncourt a trecut de cehii de la SCE Decin, calificandu-se in finala Conferintei Centrale si de Vest, dupa ce a dispus de o alta formatie elvetiana, Benetton Olympic, cu 91-82, dar a pierdut trofeul regional in fata cehilor de la Mlekarna Kunin, cu 77-105.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.