Cu mai putin de o luna inaintea debutului Grupei B din divizia secunda a Mondialelor rezervate juniorilor "under 18", intrecere gazduita din data de 21 martie de patinoarul "Mihai Flamaropol", hocheiul romanesc se confrunta cu un nou scandal de propo
Cu mai putin de o luna inaintea debutului Grupei B din divizia secunda a Mondialelor rezervate juniorilor "under 18", intrecere gazduita din data de 21 martie de patinoarul "Mihai Flamaropol", hocheiul romanesc se confrunta cu un nou scandal de proportii, 11 jucatorii de la SC Miercurea Ciuc si HC Csikszereda refuzand sa se prezinte la lot. "Selectia jucatorilor a fost facuta dupa criterii de cumetrie si prietenii. Eram nemultumiti si daca un singur jucator care merita sa fie chemat la lot nu ar fi fost convocat, pentru ca nu numarul este important. Daca selectia se facea pe criteriul competentei, noi consideram ca 15 din cei 18 jucatori ai echipei din Miercurea Ciuc ar fi meritat sa fie la lot", a declarat contestatarul conducerii FRHG, Janos Kurko. Totodata, finantatorul din Miercurea Ciuc a tinut sa precizeze ca decizia boicotului nu-i apartine: "Nu Kurko a decis sa nu mearga jucatorii la lot. Decizia au luat-o parintii, copiii si, bineinteles, cluburile. Nu putem accepta ca jucatorii sa fie chemati la echipa nationala dupa bunul plac al celor din federatie. Cuvintele prostie, cumetrie, incompetenta, smecherie, dezordine si minciuna sunt cele care caracterizeaza conducerea actuala a federatiei!"
In replica, atat presedintele FRHG, Marian Negoita, cat si secretarul general Eduard Pana, au spus ca boicotul celor 11 juniori va fi atent analizat de comisiile federatiei dupa disputarea celui de-al saptelea meci din finala Ligii Nationale. "Bine ca au anuntat din timp ca nu-si trimit jucatorii la nationala de juniori, nu cu o zi inainte, cum au facut la CM de tineret. Daca ar fi dupa mine, ar trebui suspendati, dar asta nu poate decide decat Comisia de Disciplina. Nu decide comitetul de parinti cine sa vina la nationala, unde exista un antrenor care face convocarile", a spus Negoita, in vreme ce Pana ne-a declarat ca lotul antrenat de Justinian si Halauca va pleca in aceasta dimineata, in Slovacia, fara cei 11 "ciucani", dar cu jucatori provenind de la echipe din Galati, Gheorghieni, Bucuresti si Miercurea Ciuc, pentru a pregati asaltul mondial impotriva adversarelor din Grupa B: Mexic, Islanda, Croatia, Ungaria si Lituania. Totodata, acuzat ca ar sustrage bani din fundatia hocheiului, Negoita, care este internat in spital, a raspuns dur: "Kurko este un neavenit in hochei, un mascarici care incearca sa-si faca imagine. Este paranoic daca insinueaza ca am sustras bani din sponsorizarile pe care le-am adus la hochei!"


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.