Directorul general al Directiei Finantelor Publice Suceava, Liviu Ostafi, a anuntat, ieri, ca a dispus inlocuirea tuturor supraveghetorilor fiscali de la patru din cele cinci fabrici de alcool din judet, respectivii producatori fiind cercetati pentru
Directorul general al Directiei Finantelor Publice Suceava, Liviu Ostafi, a anuntat, ieri, ca a dispus inlocuirea tuturor supraveghetorilor fiscali de la patru din cele cinci fabrici de alcool din judet, respectivii producatori fiind cercetati pentru evaziune fiscala sau nerespectarea Codului fiscal.
Ostafi a spus, intr-o conferinta de presa, ca din cei cinci producatori de alcool etilic rafinat din judetul Suceava unul singur functioneaza corect, celelalte patru creand probleme fiscului sucevean, transmite corespondentul Mediafax.
Potrivit acestuia, firmele Euro Drink SRL si Croi Victorita SRL, ambele din comuna Dornesti, sunt cercetate pentru evaziune fiscala, in cazul Euro Drink fiind ceruta inchiderea fabricii. Ostafi a mai spus ca a dispus cercetarea administrativa a supraveghetorilor fiscali de la Euro Drink.
Intr-un alt caz, producatorul de alcool Valcovin SRL Suceava functioneaza in aceeasi incinta cu fabrica de bauturi alcoolice Gama Alcovin, patronate de aceeasi persoana. Intre cele doua firme exista o conducta pe care poate circula alcool, care ar trebui dezafectata, potrivit sursei citate.
In cazul Omega Trust SRL Suceava, finantistii au constatat ca silozurile pentru materii prime nu sunt calibrate de Biroul de metrologie legala, fiind incalcata astfel legislatia fiscala.
Liviu Ostafi a anuntat ca a dispus inlocuirea tuturor supraveghetorilor fiscali de la fabricile de alcool din judet unde au fost depistate nereguli.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.