Romania importa 90 la suta din necesarul intern de flori taiate si plante ornamentale, numai in 2004 fiind cumparate din strainatate peste 4.804,4 tone de flori, in valoare totala de peste 5,76 milioane euro, a declarat pentru ROMPRES Paula Craiovean
Romania importa 90 la suta din necesarul intern de flori taiate si plante ornamentale, numai in 2004 fiind cumparate din strainatate peste 4.804,4 tone de flori, in valoare totala de peste 5,76 milioane euro, a declarat pentru ROMPRES Paula Craioveanu, consilier in Ministerul Agriculturii.
Cantitatea de flori taiate si plante ornamentale importata anul trecut a fost cu peste 670 de tone mai mare decat in 2003, cand s-a cifrat la aproximativ 4.130 tone.
Olanda, Turcia, Italia si Ungaria sunt tarile din care au provenit in ultimii ani cele mai multe flori, trandafirii si plantele exotice (orhideele) fiind soiurile care ocupa ponderea cea mai mare din totalul importurilor de flori, a precizat Craioveanu. Pe de alta parte, Romania a exportat, anul trecut, o cantitate extrem de mica, doar 0,2 tone, aceasta indreptandu-se catre o singura destinatie, si anume Germania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.