Presedintele Traian Basescu a afirmat ieri ca i-a comunicat Comisarului european pentru extindere Ollie Rehn, cu care a avut o intrevedere, ca Romania nu mai accepta etichetari generale de tara corupta, iar politicienii vest-europeni care fac astfel
Presedintele Traian Basescu a afirmat ieri ca i-a comunicat Comisarului european pentru extindere Ollie Rehn, cu care a avut o intrevedere, ca Romania nu mai accepta etichetari generale de tara corupta, iar politicienii vest-europeni care fac astfel de afirmatii vor fi luati in seama doar daca vor face nominalizari - despre ce demnitar este vorba, care politician, ce firma romaneasca sau straina.
Seful statului a insistat asupra faptului ca sunt de dorit obiectii punctuale si nu judecati globale din partea celor ce aduc observatii la adresa Romaniei. "Nu e vorba de o tara corupta, ci de cazuri de coruptie pe care institutiile abilitate deja le cerceteaza", a spus Basescu. El a mai spus ca cei care fac astfel de afirmatii trebuie sa dea dovada de responsabilitate, care poate fi probata prin a spune la cine se refera. "Cerem sa se faca nominalizari, pentru ca ne-ar ajuta, si nu sa ingroape intreg poporul roman in notiunea de natiune corupta", a insistat presedintele. Ollie Rehn a precizat ca "ne aflam cu totii in fata unui efort comun, iar Uniunea Europeana este, in acest efort, un partener". Comisarul a atras insa atentia ca Romania va fi atent monitorizata, in speranta unei reusite finale pentru respectarea calendarului privind procesul de integrare a tarii noastre. Un alt subiect abordat a fost problema adoptiilor, atat presedintele Basescu, cat si Ollie Rehn pronuntandu-se "pentru respectarea stricta a legii". (A. HRIBAN)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.