O retea de prostitutie pe filiera Spania a fost anihilata de politisti, patru romani care s-au ocupat de racolarea fetelor fiind deja arestati de autoritatile straine. Alte trei persoane sunt cautate in continuare, dupa ce au trimis tinere din Suceav
O retea de prostitutie pe filiera Spania a fost anihilata de politisti, patru romani care s-au ocupat de racolarea fetelor fiind deja arestati de autoritatile straine. Alte trei persoane sunt cautate in continuare, dupa ce au trimis tinere din Suceava, dintre care doua studente, sa se prostitueze in strainatate.
Potrivit inspectorului principal Mihai Martin, seful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul IPJ Suceava, in perioada august-septembrie 2004, o romanca rezidenta in Spania a racolat cinci tinere, printre care si rude de-ale sale, promitandu-le un loc de munca in Spania, ca barmanite sau ca femei de serviciu in hoteluri. Femeia le-a ajutat pe tinere sa obtina pasapoarte dupa ce a falsificat un document al unui post de televiziune. Aceasta hartie atesta ca tinerele sunt angajate ca reporteri si trebuie sa ajunga urgent in Spania, unde ar fi avut de realizat un reportaj. Politistii spun ca femeia care
le-a racolat le-ar fi dat celor cinci tinere si legitimatii false de corespondenti ai aceleiasi televiziuni. Pe baza acestora, tinerele au putut intra cu usurinta pe Aeroportul Otopeni, fiindu-le totodata urgentate procedurile in Madrid. Aici, cu ajutorul altor doi complici, au fost transportate la o locuinta din Madrid si, apoi, la Malaga, unde li s-a explicat adevaratul motiv pentru care au fost aduse in strainatate.
A scapat, sarind
de la etajul 2
Una dintre victime, verisoara femeii care le-a racolat, a refuzat sa se prostitueze si, pentru a fi convinsa, ar fi fost violata de unul dintre membrii retelei. Ca sa nu le influenteze pe celelalte fete, tanara a fost izolata de restul grupului.
Potrivit anchetatorilor, cele cinci sucevence au fost duse intr-un club de noapte si obligate sa se prostitueze, dar, neavand experienta, nu au scos bani frumosi din aceasta meserie. Una dintre tinere a sarit de la etajul al doilea al blocului in care erau sechestrate si a apelat la prima persoana pe care a intalnit-o pe strada, sotia unui politist spaniol, cerandu-i ajutorul.
Celelalte patru tinere, ramase in mainile proxenetilor, au fost transportate de traficanti, in aceeasi seara, in Zaragoza, apoi din nou in Madrid pentru a li se pierde urma.
In urma schimbului de informatii intre autoritatile romane si cele spaniole, cele patru tinere au fost gasite si trimise in tara.
Doua dintre ele erau studente in Suceava si au renuntat la studii pentru a merge la munca in Spania, iar celelalte trei au renuntat la un loc de munca destul de bine platit pentru a obtine un altul in Spania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.