Localnicii protesteaza fata de vanzarea unei insule din Arhipelagul Fiji starului de cinema Mel Gibson. Insula Mago, cu o suprafata de 21 de kilometri patrati, a fost pusa in vanzare la sfarsitul anului si a fost cumparata, conform presei, de catre a
Localnicii protesteaza fata de vanzarea unei insule din Arhipelagul Fiji starului de cinema Mel Gibson. Insula Mago, cu o suprafata de 21 de kilometri patrati, a fost pusa in vanzare la sfarsitul anului si a fost cumparata, conform presei, de catre actorul american pentru 15 milioane de dolari. Potrivit presedintelui Comitetului de dezvoltare de la Namalata, Timoci Waqalevu, citat de cotidianul Fiji Times, insula le-a fost luata fraudulos indigenilor in secolul al XIX-lea.
"Insula noastra a fost vanduta pentru doua mii de nuci de cocos si stramosii nostri spun ca au fost fortati sa plece sub amenintarea armelor de foc... Exista dovezi ca cei care au refuzat sa plece au fost ucisi", a adaugat acesta. El a promis ca va face tot posibilul sa stranga suma necesara pentru a angaja un avocat si a contesta vanzarea. Prim-ministrul din Fiji, Laisenia Qarase, a declarat ca nu poate face nimic pentru a impiedica tranzactia, insula aflandu-se in proprietate privata. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.