Linii si figuri anterioare celor din cultura Nazca au fost descoperite in Peru, in provincia Palpa, departamentul Ica, pe o suprafata de 150 kilometri patrati, a informat, recent, cotidianul peruan "El Comercio". Autorii figurilor antropomorfe si zoo
Linii si figuri anterioare celor din cultura Nazca au fost descoperite in Peru, in provincia Palpa, departamentul Ica, pe o suprafata de 150 kilometri patrati, a informat, recent, cotidianul peruan "El Comercio". Autorii figurilor antropomorfe si zoomorfe aparute inaintea celor din Nazca apartin culturii precolumbiene Paracas, dezvoltata in regiune. Figurile sunt desenate pe versantele colinelor. S-au descoperit 50 de figuri - fiinte umane, animale, pasari - care fac parte dintr-un complex cultural al acestei civilizatii. Liniile de la Nazca - declarate Patrimoniu Cultural al Umanitatii de catre UNESCO - sunt rodul culturii cu acelasi nume care a aparut in anul 100. Ele se intind pe o suprafata de 500 kilometri patrati, tot in departamentul Ica, la circa 300 kilometri sud de Lima, adauga o agentie de presa spaniola, care preia stirea. Potrivit studiilor efectuate asupra acestor linii, ar putea fi vorba de o mare harta si de un calendar astral pentru a urmari pasul astrelor, cometelor, pentru a fixa echinoctiile si solstitiile si a calcula sosirea eclipselor, in scopuri agricole. (D.M.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.