Pensionarii nu vor mai beneficia de medicamente compensate cu 90 la suta, incepand cu 1 aprilie a.c. Producatorii si furnizorii de medicamente, asiguratii si toate celelalte persoane interesate pot face propuneri, in termen de 30 de zile, pentru noil
Pensionarii nu vor mai beneficia de medicamente compensate cu 90 la suta, incepand cu 1 aprilie a.c. Producatorii si furnizorii de medicamente, asiguratii si toate celelalte persoane interesate pot face propuneri, in termen de 30 de zile, pentru noile liste cu compensate ''aproximativ 40 si 80 la suta'' si gratuite, care sunt publicate pe site-ul Ministerului Sanatatii. Astfel, in proiectul de HG, la ''capitolul'' gratuite figureaza 151 de medicamente, la compensare cu ''aproximativ 80 la suta'' - 113 medicamente si la compensare cu ''aproximativ 40 la suta'' - 117 medicamente.
Pe de alta parte, ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza, a promis producatorilor si distribuitorilor de medicamente ca, pana la 1 iunie a.c., autoritatile sanitare isi vor achita datoriile pe care le au pe anii 2003 si 2004. Cu toate acestea, furnizorii sunt rezervati in ceea ce priveste onorarea tuturor comenzilor de medicamente primite de la farmacisti.
Reamintim ca aproape 6,4 milioane de pensionari au beneficiat de programul compensate 90 la suta, din luna august 2004.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.