Banca Europeana de Investitii (BEI) va acorda Romaniei doua imprumuturi rambursabile pentru programe sociale, in valoare totala de aproape 80 milioane euro. Primul contract, in valoare de 12,5 milioane euro, este destinat Programului de dezvoltare a
Banca Europeana de Investitii (BEI) va acorda Romaniei doua imprumuturi rambursabile pentru programe sociale, in valoare totala de aproape 80 milioane euro. Primul contract, in valoare de 12,5 milioane euro, este destinat Programului de dezvoltare a infrastructurii in orasele mici si mijlocii (Programul SAMTID). Prin acest program se finanteaza modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare din 15 judete, prima etapa derulandu-se in judetele Alba, Calarasi, Botosani si Hunedoara. Imprumutul BEI face parte din prima faza a programului, evaluat la circa 40 milioane euro. Suma va fi completata printr-un imprumut Phare de 14,4 milioane euro, prin alocatii bugetare in valoare de 4,9 milioane euro si prin alte fonduri care includ un imprumut al Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare de 7,2 milioane euro. Al doilea contract, in valoare de 66,4 milioane euro, este destinat sustinerii proiectului de reabilitare a sectorului sanitar, prin dotarea maternitatilor si a departamentelor de urgenta ale spitalelor cu echipamente medicale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.