Subventiile alocate de Ministerul Agriculturii pentru acoperirea cheltuielilor legate de receptionarea si depozitarea cantitatii de 1,2 milioane de tone de grau pentru panificatie din recolta anului trecut, destinat consumului intern, vor inceta la 1
Subventiile alocate de Ministerul Agriculturii pentru acoperirea cheltuielilor legate de receptionarea si depozitarea cantitatii de 1,2 milioane de tone de grau pentru panificatie din recolta anului trecut, destinat consumului intern, vor inceta la 1 martie, si nu la 1 aprilie, cum se anuntase initial.
Potrivit unei hotarari de Guvern, receptionarea, depozitarea si pastrarea graului este asigurata pentru o perioada de maximum sapte luni, dar nu mai tarziu de data de 28 februarie 2005.
Cheltuielile sunt acoperite din bugetul Ministerului Agriculturii pe acest an, valoarea fondurilor alocate ridicandu-se la 218 miliarde de lei.
Actul normativ modifica HG nr. 1046/2004, prin care se prevedea ca perioada de depozitare este de maximum opt luni, dar nu mai tarziu de data de 31 martie 2005.
Romania a obtinut anul trecut o productie de grau de peste 7,2 milioane de tone, comparativ cu 2,5 milioane tone in 2003. Potrivit oficialilor Ministerului Agriculturii, media la hectar s-a ridicat la 3.870 kg.
Cele mai mari productii, de peste 9.000 kg la hectar, s-au obtinut in judetele Timis si Calarasi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.