Compania sud-coreeana Samsung Electronics, liderul pietei mondiale de ecrane plate (liquid crystal display - LCD), va investi 2.080 de miliarde de woni (2,1 miliarde de dolari) pentru a-si creste capacitatea de productie, transmite Reuters. "Capacita
Compania sud-coreeana Samsung Electronics, liderul pietei mondiale de ecrane plate (liquid crystal display - LCD), va investi 2.080 de miliarde de woni (2,1 miliarde de dolari) pentru a-si creste capacitatea de productie, transmite Reuters. "Capacitatea noii linii se va ridica la 45.000 de unitati pe luna, putand fi marita ulterior in functie de conditiile de pe piata", se arata intr-un comunicat al companiei.
Samsung va definitiva procesul tehnologic al primelor ecrane de generatia a saptea cu diagonala de 81, 101 si 115 centimetri incepand cu prima jumatate a anului 2006. Preturile dispozitivelor urmeaza sa fie mai mici decat ale celor din generatia precedenta. In ultima perioada, producatorii de electrocasnice investesc sume mari in cercetare, cu scopul de a oferi televizoare cu o grosime similara cu cea a unei rame de tablou, in cadrul celei mai mari revolutii tehnologice inregistrate in industrie de la aparitia televizoarelor color.
Totodata, piata mondiala de LCD creste in ritm rapid. Potrivit companiei de cercetare Display Search, vanzarile de televizoare cu diagonala de peste 71 de centimetri constituie, deja, peste 31 la suta din total, ponderea acestora urmand sa urce la 45 la suta in acest an si la 60 la suta in 2007. Compania rivala LG Philips intentioneaza, de asemenea, sa majoreze volumul investitiilor din acest an la 4.580 miliarde de woni, fata de 3.800 miliarde de woni in 2004.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.