De mai mult de 40 de ani, anchetatorii sicilieni se chinuie sa-l prinda pe Nasul din Palermo, Bernardo Provenzano. Boss-ul mafiei, care este poreclit "Tractorul" - pentru modul in care isi "coseste" oponentii, a reusit intotdeauna sa fie cu un pas in
De mai mult de 40 de ani, anchetatorii sicilieni se chinuie sa-l prinda pe Nasul din Palermo, Bernardo Provenzano. Boss-ul mafiei, care este poreclit "Tractorul" - pentru modul in care isi "coseste" oponentii, a reusit intotdeauna sa fie cu un pas inaintea Politiei. Se pare ca a reusit acest lucru chiar si cand a avut nevoie urgenta de tratament medical.
S-a aflat recent ca Provenzano a fost operat de prostata intr-o clinica din apropierea Marsiliei, calatorind din Sicilia catre Franta cu masina, fara nici o problema si fara sa fie cercetat de politie.
Cele mai recente fotografii ale lui Provenzano dateaza de cativa zeci de ani, insa anchetatorii italieni au fost alertati de politia franceza care a gasit niste documente medicale din Marsilia.
In fisele respective se mentioneaza ca un anume brutar sicilian, Gaspare Troia, a avut o operatie de prostata in octombrie 2003. Avand deja un fir, Politia si-a dat seama ca este vorba despre Provenzano, pentru ca problemele acestuia cu prostata sunt legendare.
Domnul Troia, de 73 de ani, este cu un an mai mare decat Provenzano si se stie ca fiul sau, Salvatore, se afla printre ajutoarele Donului.
Cand a fost anchetat de politie, Troia a declarat candid ca el nu a avut niciodata probleme cu prostata, ca nu a fost operat si ca, mai mult decat atat, nu a fost niciodata in Marsilia.
Potrivit ziarului "La Repubblica", ancheta a ajuns la o clinica privata din La Ciotat, situata la aproape 30 de kilometri de Marsilia, unde angajatii l-au identificat pe "domnul Troia" dupa o poza mai veche a lui Provenzano, actualizata de computer.
Politistii sunt de parere ca Salvatore Troia l-a dus pe Provenzano, caruia ii este frica sa zboare cu avionul, cu masina catre Marsilia.
Intrebat despre pacientul sau, directorul clinicii a declarat ca nu are voie sa vorbeasca despre pacientii sai. Ceilalti angajati nu au fost atat de secretosi, ei au povestit ca pacientul lor "era cam ciudat. Nu a schimbat cu nimeni nici o vorba si nu a zambit niciodata", a povestit o asistenta. Acum, Provenzano a disparut din nou, anchetatorii ramanand doar cu vestea buna ca portretul lor robot este acum "actualizat". (B.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.