Zece organizatii neguvernamentale si-au exprimat ieri sprijinul fata de ministrii Justitiei, Monica Macovei, si Finantelor, Ionut Popescu, sustinand ca acestia trebuie ajutati in lupta cu grupurile de interese din justitie si afaceri. Intr-un manifes
Zece organizatii neguvernamentale si-au exprimat ieri sprijinul fata de ministrii Justitiei, Monica Macovei, si Finantelor, Ionut Popescu, sustinand ca acestia trebuie ajutati in lupta cu grupurile de interese din justitie si afaceri. Intr-un manifest intitulat "Reformistii trebuie ajutati sau reforma va esua inca o data", organizatiile semnatare isi arata ingrijorarea fata de atacurile concertate contra ministrilor Justitiei si Finantelor, chiar in zilele in care acestia au inceput lupta cu grupurile de interese din justitie si afaceri. "Societatea civila saluta prima executare curajoasa de datorii ale unor mari firme, inclusiv de presa, ca si incercarea de a face transparent felul in care opereaza Parchetul General, insituttie care nu se bucura de credibilitate la nivelul publicului si care ar trebui sa fie prima interesata in a se reforma", se arata in documentul celor zece organizatii. ONG-urile semnatere au solicitat Presedintiei si Guvernului sa aplice mandatul care le-a fost incredintat si sa ii sprijine pe cei care infaptuiesc reforma. Organizatiile care au sarit in sprijinul celor doi ministri Monica Macovei si Ionut Popescu sunt Agentia de Monitorizare a Presei- Academia Catavencu, Alianta Civica, APADOR-CH, Asociatia Pro Democratia, Centrul pentru Jurnalism Independent, Centrul pentru Resurse Juridice, Grupul pentru Dialog Social, Societatea Academica Romana, Fundatia pentru o Societate Deschisa si Transparency International. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.