Majoritatea statelor din Grupul celor 7 (G7) s-au declarat in favoarea vanzarii unei parti din aurul detinut de Fondul Monetar International (FMI), in scopul finantarii datoriei tarilor sarace, potrivit unui articol aparut in Financial Times Deutschl
Majoritatea statelor din Grupul celor 7 (G7) s-au declarat in favoarea vanzarii unei parti din aurul detinut de Fondul Monetar International (FMI), in scopul finantarii datoriei tarilor sarace, potrivit unui articol aparut in Financial Times Deutschland, preluat de Reuters.
Potrivit surselor apropiate G7, vanzarea aurului FMI nu este singura optiune luata in calcul.
Alte variante pentru reducerea datoriei tarilor sarace ar putea fi vanzarea de aur catre bancile centrale ale statelor vizate sau reevaluarea valorii rezervelor de aur ale FMI la nivelul pretului actual de pe piata, care ar putea genera un profit contabil, utilizat pentru acoperirea pierderilor rezultate din stergerea datoriei.
Ministrii de Finante din statele membre G7 au convenit, cu ocazia reuniunii din februarie, sa abordeze problema reducerii datoriei statelor sarace la urmatoarea intalnirea FMI, in aprilie.
Producatorii de aur si unii parlamentari americani se opun vanzarii de aur de catre FMI, care detine a treia mare rezerva de metale pretioase din lume, si prefera o tranzactie in afara pietei, pentru a nu afecta cotatia aurului.
Miercuri, directorul FMI, Rodrigo Rato, a anuntat ca institutia financiara studiaza toate posibilitatile, inclusiv reevaluarea sau vanzarea aurului detinut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.