Filmul "L'esquive", in regia lui Abdellatif Kechiche, a triumfat, sambata seara, la Premiile César, obtinand patru distinctii pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu, cel mai bun debut feminin - Sara Forestier si cel mai bun regizor, transmit
Filmul "L'esquive", in regia lui Abdellatif Kechiche, a triumfat, sambata seara, la Premiile César, obtinand patru distinctii pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu, cel mai bun debut feminin - Sara Forestier si cel mai bun regizor, transmite AFP, citat de Mediafax.
Filmul a eclipsat cele doua favorite ale serii: "Un long dimanche de fiançailles" si "Les choristes", cel din urma reprezentand Franta si la Oscar.
Cea de-a 30-a editie a Premiilor César, care s-a desfasurat la Théatre du Chatelet, Paris, a mai rezervat o surpriza: "Quand la mer monte" de Gilles Porte a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj de debut, iar Yolande Moreau, care interpreta rolul principal, si-a adjudecat Premiul César pentru cea mai buna actrita.
Printre invitati s-a aflat actorul american Will Smith, care a primit un César onorific. Au fost prezenti si Pedro Almodovar, Mylene Demongeot, Gérard Jugnot, Richard Berry, Monica Bellucci si Lambert Wilson.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.