Improprietarirea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor risca sa degenereze intr-un scandal. Deputatul PNL de Suceava Dumitru Pardau a atras atentia la sfarsitul saptamanii trecute ca mai multi proprietari de terenuri forestiere din zona Dornelor au pa
Improprietarirea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor risca sa degenereze intr-un scandal. Deputatul PNL de Suceava Dumitru Pardau a atras atentia la sfarsitul saptamanii trecute ca mai multi proprietari de terenuri forestiere din zona Dornelor au paduri care se suprapun peste suprafetele cu care a fost improprietarita Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor. El a spus ca in prezent centralizeaza toate aceste situatii. "Un angajat al cabinetului meu parlamentar identifica, in comunele din zona Dornelor, situatii specifice din domeniul funciar, care sunt transmise apoi comisiei din cadrul Ministerului Agriculturii care lucreaza la modificarea Legii fondului funciar", a declarat deputatul liberal la Suceava, intr-o conferinta de presa, conform Mediafax. Dumitru Pardau a spus ca se inventariaza toate situatiile atipice. "In zona sunt si paduri graniceresti, ale razesilor, ale Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, particulare si obstesti. In multe cazuri terenurile forestiere in cazul carora a fost deja facuta punerea in posesie se suprapun cu suprafetele de padure cu care Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor a fost improprietarita. Lucrurile sunt mai complicate decat pareau la prima vedere", a avertizat Pardau. El a precizat ca va transmite comisiei care lucreaza la modificarea Legii fondului funciar toate tipurile de situatii intalnite in zona, pentru a se gasi solutii, una dintre acestea fiind si retrocedarea padurilor razesilor dorneni. Deputatul liberal a precizat ca va vota Legea prin care Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor este improprietarita cu 90 000 de hectare de padure.
Interventia sa vine la cateva zile dupa ce seful Directiei Silvice Suceava Sorin Popescu a anuntat ca procesul de punere in posesie a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor cu care Biserica din Bucovina a fost improprietarita prin OUG 100/2004 s-a finalizat, urmand sa fie semnate toate procesele-verbale de predare-primire intre Directia Silvica si Arhiepiscopie. De luni, DS Suceava va incepe actiunea de predare spre administrare Directiei Fondului Forestier Bisericesc RA (DFFB) Suceava a celor 16.000 de hectare de padure apartinand protopopiatelor din judet. (B. PAUN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.