Ritmul de crestere a economiei americane, in ultimul trimestru al anului trecut, a fost mai alert decat s-a estimat anterior, potrivit datelor revizuite ale autoritatilor de la Washington, transmite Reuters. Produsul Intern Brut a crescut in perioada
Ritmul de crestere a economiei americane, in ultimul trimestru al anului trecut, a fost mai alert decat s-a estimat anterior, potrivit datelor revizuite ale autoritatilor de la Washington, transmite Reuters. Produsul Intern Brut a crescut in perioada octombrie-decembrie 2004 cu 3,8 la suta, fata de intervalul similar din 2003, in urcare de la nivelul de 3,1 la suta anticipat anterior. Pe ansamblul anului 2004, PIB a urcat cu 4,4 la suta, cea mai mare crestere incepand cu anul 1999, cand majorarea a fost de 4,5 la suta. In 2003, economia americana a crescut cu 3 la suta. In al patrulea trimestru din 2004, inflatia a fost mai accentuata. Potrivit unor calcule efectuate de Rezerva Federala, rata anuala a inflatiei a fost de 1,6 la suta, peste nivelul de 0,9 la suta inregistrat in al treilea trimestru. Investitiile, altele decat in domeniul constructiilor, au avansat in perioada octombrie-decembrie cu 14 la suta. Cheltuielile cu destinatia computere si programe de calculator s-au majorat cu 18 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.