Din cauza topirii zapezilor si precipitatiilor abundente din ultima vreme, o stanca de peste 80 de tone a blocat partial, ieri, DN 67D, care traverseaza nordul judetului Mehedinti, de la Baile Herculane catre Targu Jiu, circulatia rutiera fiind restr
Din cauza topirii zapezilor si precipitatiilor abundente din ultima vreme, o stanca de peste 80 de tone a blocat partial, ieri, DN 67D, care traverseaza nordul judetului Mehedinti, de la Baile Herculane catre Targu Jiu, circulatia rutiera fiind restrictionata pe un singur fir. Si pe DN 7, intre statiunile Calimanesti si Caciulata, o stanca de 20 de tone s-a desprins din versantul muntelui. Aceasta a cazut la doar cateva zeci de metri de locul unde, cu o zi inainte, caderile de bolovani impusesera restrictionarea traficului rutier pe un singur fir. Autoritatile locale afirma ca, in zilele urmatoare, stancile vor fi probabil distruse cu dinamita.
Potrivit Raportului Comandamentului Central de Iarna din cadrul Ministerului Transporturilor, ieri, la ora 14.00, chiar daca nu erau drumuri nationale blocate, din cauza conditiilor meteo, se circula cu dificultate pe DN7 intre Calimanesti si Caciulata, DN 7A intre Brezoi si Voineasa, pe DN57 intre Dubova si Svinita, pe DN66 intre Stanga si Bumbesti Jiu, pe DN67D intre Valea Cernei si Baile Herculane. Pe sectoarele afectate se actiona cu utilaje si material antiderapant. In transporturile feroviare, traficul se desfasura normal; iar in transporturile aeriene, cursa TAROM ROT 309 Cluj-Sibiu-München a operat fara escala la Sibiu, din cauza unei defectiuni la aeronava descoperita la Cluj. Pasagerii din Sibiu au fost adusi cu mijloace auto pe aeroportul din Cluj. In sectorul naval, portul Constanta Sud-Agigea, Canalul si Bara Sulina au fost inchise din cauza vantului puternic. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.