SE MENTINE COMPENSAREA. Pensionarii cu venituri mai mici de 6 milioane de lei beneficiaza in continuare de medicamente compensate cu 90%, a anuntat Mircea Cinteza, ministrul Sanatatii. ""Deocamdata, acest sistem nu a suferit nici o modificare, medici
SE MENTINE COMPENSAREA. Pensionarii cu venituri mai mici de 6 milioane de lei beneficiaza in continuare de medicamente compensate cu 90%, a anuntat Mircea Cinteza, ministrul Sanatatii. ""Deocamdata, acest sistem nu a suferit nici o modificare, medicii avand obligatia sa prescrie retete cu aceasta reducere, iar farmacistii sa le onoreze."" In viitor, vor exista doua liste de medicamente compensate: o lista de baza, care va cuprinde medicamentele vitale care rezolva probleme acute de sanatate, iar a doua lista va cuprinde medicamente cu o compensare ceva mai mica, necesare tratamentului unor boli cronice.

AVERTISMENT. OMS a evaluat la 500.000 numarul ranitilor ca urmare a valurilor seismice din sud-estul Asiei. De asemenea, OMS avertizeaza asupra pericolului unei ""catastrofe sanitare"", daca nu se pune la punct accesul la apa potabila. Pericolul epidemiilor va creste daca nu se va reusi asanarea zonelor afectate. Deocamdata nu sunt informatii certe privind izbucnirea unei epidemii de holera sau de alte boli, dar oficiali OMS au precizat ca o diaree simpla poate ucide un copil in cateva ore, daca el se deshidrateaza. Precizarea OMS vine ca urmare a constatarii ""unei cresteri a cazurilor de diaree"" in Sri Lanka si in India. Risc crescut de holera prezinta Sri Lanka. Un responsabil OMS a estimat ca epidemiile provocate de aceasta catastrofa ar putea sa faca aproximativ 50.000 de victime suplimentare. Bilantul victimelor catastrofei din 26 decembrie este de circa 145.000 de morti, numarul persoanelor sinistrate fiind de ordinul milioanelor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.