Lebede in Retezat Sapte lebede ierneaza, in premiera, pe Lacul Ostrovel, de la poalele Masivului Retezat, informeaza Rompres. Cu toate ca lacul artificial este inghetat in mare parte, pasarile au gasit un ochi de apa la aproximativ 10 metri de mal.
Lebede in Retezat
Sapte lebede ierneaza, in premiera, pe Lacul Ostrovel, de la poalele Masivului Retezat, informeaza Rompres. Cu toate ca lacul artificial este inghetat in mare parte, pasarile au gasit un ochi de apa la aproximativ 10 metri de mal. Lebedele sunt o specie protejata in Romania.

Flagrant - Taximetristi-pirat, prinsi cu mata-n sac
Brigada de Politie Rutiera a Capitalei impreuna cu politistii voluntari au organizat in Gara de Nord un flagrant pentru prinderea taximetristilor-pirat. Dupa cinci minute de stat pe peron, un taximetrist-pirat a abordat doi ""calatori"" si a cerut 800.000 de lei pentru o cursa pana in Regie, care valoreaza, la tarifele obisnuite, sub 100.000 de lei. Pe drum ""taximetristul"" a fost oprit de politisti si s-a ales cu dosar penal pentru evaziune fiscala. De la inceputul lunii au fost amendati pentru diferite nereguli 2.370 de taximetristi, sase au fost prinsi in flagrant efectuand piraterie in taximetrie, 28 au ramas fara permis, iar 86 fara taloane la masini. (Eduard Pascu)
Suceava - Padurile Arhiepiscopiei ridica probleme
Improprietarirea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor cu cele 90.000 de hectare de padure perturba alte proprietati. Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Pardau, sustine ca mai multi proprietari din zona Dornelor au paduri care se suprapun peste suprafetele care au fost date Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor. El a spus ca centralizeaza toate aceste situatii pentru a fi transmise comisiei care lucreaza la modificarea Legii fondului funciar. Pardau a subliniat ca in zona sint si paduri graniceresti, ale razesilor, ale Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, particulare si obstesti. (Nicu Amuraritei)
Constanta - Copil ucis sub daramaturi
Un copil de trei ani si jumatate a murit, iar mama sa este in stare grava la spital, la Constanta, dupa ce un zid al imobilului dezafectat din care adunau caramizi s-a daramat peste cele doua persoane sambata seara. Politistii spun ca imobilul apartine unei firme particulare care a fost somata de catre Primaria Constanta sa demareze demersurile pentru demolare inca de la inceputul anului, atunci cand, in acelasi loc, s-a mai prabusit un perete. Un panou care avertizeaza despre faptul ca imobilul prezinta pericol de prabusire, avand un grad ridicat de risc seismic, a fost montat conform legii.
Bacau - Batrana bagata in spital de propria pisica
O batrana din Bacau a fost atacata de propria pisica, iar felina agresiva nu a putut fi prinsa decat dupa ce pompierii s-au ""luptat"" cu ea mai bine de o ora, transmite Rompres. Elisabeta Coman, de 69 de ani, a ajuns la spital dupa ce vecinii au dat gres in confruntarea cu pisica. Animalul a fost intr-un final prins intr-un sac si dus la veterinar pentru a se stabili daca sufera de turbare. Acesta este al zecelea incident in care au fost implicate pisici agresive inregistrat in judetul Bacau in ultimele trei luni.
Valea Oltului - Stanca prabusita pe un drum national
O stanca de 20 de tone care s-a desprins din versantul muntelui de pe marginea soselei nationale dintre statiunile Calimanesti si Caciulata, de pe Valea Oltului, a intrerupt circulatia pe DN 7 intre cele doua localitati. Stanca a picat la doar cateva zeci de metri de locul unde, cu o zi inainte, caderile de bolovani determinasera restrictionarea traficului rutier pe un singur fir. Stanca a fost impinsa pe marginea drumului si va fi dinamitata in zilele urmatoare.
Guvern - Proiect de modificare a Codului Fiscal
Guvernul ar putea discuta astazi o propunere de modificare a Codului Fiscal, ca urmare a masurilor convenite in negocierile din acest an cu expertii Fondului Monetar International (FMI), a anuntat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu. Printr-o ordonanta de urgenta vor fi legiferate majorarea de la 5% la 10% a impozitului pe veniturile din dobanzi ale nerezidentilor, cresterea impozitului pe tranzactiile imobiliare efectuate de persoanele juridice, de la 10% la 16%, si majorarea la 10% a impozitului pe veniturile din dobanzi si a impozitului pe castigurile din capital.
Bosnia - Militarii romani au fost medaliati de UE
Genistii romani care si-au incheiat misiunea in Bosnia- Hertegovina au fost medaliati, sambata, la Sarajevo, cu medalia Uniunii Europene cu insemnele operatiunii Althea. ""Va multumesc pentru efortul depus si pentru profesionalismul de care ati dat dovada. Tara voastra are cu ce se mandri"", le-a transmis generalul german Peter Goebel, seful de stat major al EUFOR, celor 44 de militari romani. (Razvan Belciuganu)
Loto - 22,4 miliarde de lei s-au reportat la ""6/49""
Cele peste 22 de miliarde de lei puse in joc pentru prima categorie a tragerii loto 6/49 de ieri s-au reportat pentru saptamana viitoare, iar la cea de-a doua categorie 15 norocosi vor primi cate 212 milioane de lei. Fondul de castiguri a fost de 30,4 miliarde de lei, iar numerele extrase au fost 12, 47, 33, 4, 41 si 3. La tragerea Noroc, varianta castigatoare a fost 4 1 2 3 6 9 9, dar nu a fost ghicita de nici un jucator. Premiul de 5,4 miliarde la prima categorie s-a reportat.
Inundatii - Cimitirul din Targu-Jiu se afla sub ape
Cimitirul municipal din Targu-Jiu se afla sub ape, pentru ca zapada s-a topit in ultimele zile si pentru ca nu exista o gura de canalizare sau un sistem de scurgere. Cateva sicrie au fost scoase la suprafata, dar nu se stie daca apa a facut acest lucru. ""Apa a smuls multe cruci, in special pe cele care au fost asezate direct in pamant"", a spus groparul. Autoritatile locale spun ca pentru a scoate apa din cimitir este nevoie de 10 miliarde de lei din bugetul local. (Gabriela Mladin)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.