PSD - Protest impotriva Monicai Macovei Deputatul PSD Victor Ponta a anuntat sambata la Suceava ca impreuna cu parlamentarii fosti magistrati va sesiza astazi institutiile europene in legatura cu imixtiunea politicului in justitie. Ponta a criticat
PSD - Protest impotriva Monicai Macovei
Deputatul PSD Victor Ponta a anuntat sambata la Suceava ca impreuna cu parlamentarii fosti magistrati va sesiza astazi institutiile europene in legatura cu imixtiunea politicului in justitie. Ponta a criticat prestatia ministrului Justitiei, acuzand presiunea politica pe care o exercita acesta supra magistratilor. El a amintit ca a fost procuror atat sub guvernare PDSR, CDR si PSD, si ca nu a fost multumit cum mergea Justitia, insa a spus ca ""nu a simtit niciodata o asemenea presiune politica cum se simte in aceste zile cu un ministru care provine din randul magistratilor"". (Nicu Amuraritei)
Impozite - Ionut Popescu, criticat de Orban
Presedintele Organizatiei PNL Bucuresti, Ludovic Orban, l-a criticat sambata, in cadrul Conferintei Nationale a Cluburilor Studentesti Liberale, pe ministrul de Finante, Ionut Popescu, pentru cresterile de impozite efectuate in ultimele saptamani. ""Imi pare rau ca Ionut Popescu nu este aici de fata, ca sa ii pot spune direct, dar nu mi se pare normal ca, dupa introducerea cotei unice de impozitare de 16%, sa maresti impozitele si sa-ti lovesti astfel in interese, oameni care sunt liberali"", a declarat el. Orban a mai spus ca gestul ministrului de Finante dovedeste faptul ca astfel de actiuni guvernamentale sunt dictate de functionarii Ministerului de Finante, al caror unic scop este sa egalizeze veniturile cu cheltuielile. (Rompres)
Proiect - Lege pentru minoritati
UDMR va depune in luna aprilie, la Parlament, un proiect de lege privind minoritatile nationale, a anuntat ieri la Cluj presedintele UDMR, Marko Bela. ""Proiectul de lege se va referi la principiile pe care se bazeaza dreptul de utilizare a limbii materne in diferite domenii ale vietii publice si institutii ale statului, la dreptul la invatamant in limba materna"", a precizat Marko Bela. El a afirmat ca noul proiect legislativ va reglementa statutul minoritatilor istorice si traditionale, precum si dreptul organizatiilor acestora de a participa la alegeri. Potrivit acestuia, cel mai important capitol al viitoarei legi va fi cel privind stabilirea cadrului juridic privind autonomia culturala. (Elena Stanciu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.