Campionat de sculptura in gheata Saptamana viitoare, in Fairbanks, Alaska, va avea loc Campionatul Mondial de Sculptura in gheata. Pana atunci, participantii se antreneaza ""la rece"". Este si cazul new yorkezului Stanley Kolonko care pozeaza,

Campionat de sculptura in gheata

Saptamana viitoare, in Fairbanks, Alaska, va avea loc Campionatul Mondial de Sculptura in gheata. Pana atunci, participantii se antreneaza ""la rece"". Este si cazul new yorkezului Stanley Kolonko care pozeaza, mandru, alaturi de opera sa de arta si de drujba speciala pentru indepartat gheata.

Orbul si-a muscat cainele-insotitor

Un orb a fost arestat in Scotia dupa ce martori oculari au povestit cum acesta si-a infipt dintii in cainele sau ghid, dupa care l-a lovit cu piciorul. Incidentul a avut loc in fata unui supermarket din Edinburgh. David Todd, in varsta de 34 de ani, urmeaza sa fie acuzat de cruzime fata de animale si de tulburarea linistii publice.

Liceu - Au intrat in transa
Circa 20 de elevi, in special fete, de la liceul din Akwa, cartier din nordul orasului camerunez Douala - 250 de km vest de capitala Yaounde - , au intrat intr-o transa misterioasa in cursul ultimelor doua zile. ""Fenomenul s-a produs prima data cand elevii reveneau de la ora de educatie fizica. Cativa dintre ei au cazut, incepand sa se agite si sa aiba spume la gura"", a declarat un profesor sub rezerva anonimatului. ""Miercuri, fenomenul s-a produs din nou in timp ce elevii erau in clasa"", a adaugat el. Un medic i-a examinat pe elevi fara a putea insa sa inteleaga ce s-a intamplat. In cursul ultimilor ani, fenomene similare au mai fost observate, in special in ianuarie 2002, intr-un alt liceu din Akwa, precum si in alte orase din Camerun. De fiecare data, acestor fenomene le-au fost atribuite origini mistice si mai multi directori de licee au recurs la preoti exorcisti pentru a le pune capat.
2004 - Elvetia: consum record de branzeturi
Consumul de branzeturi in Elvetia a atins un nou record in 2004, cu 20 de kilograme pe locuitor, cu circa 3% mai mult ca in 2003, a anuntat organizatia elvetiana din domeniu, KOS, relateaza AFP. In total, consumul de branzeturi a atins 87.185 de tone, cu circa 2.531 de tone mai mult ca in 2003, a indicat KOS. Cei mai mari consumatori de branza din Europa sunt grecii si francezii.
Arestare - Bunicuta traficanta de heroina
O femeie in varsta de 75 de ani a fost arestata la Belgrad pentru trafic de heroina si posesie de arma de foc. Olga Tasic a fost arestata impreuna cu un barbat care distribuia drogurile pentru ea, a precizat Politia, citata de AFP. In cursul unei perchezitii la locuinta ""bunicutei"", Politia a descoperit 145 g de heroina, cu o valoare estimata de circa 3.500 de euro si gloante de diferite calibre.
""Geogravarza"" - Nu stiu unde se afla Irakul
Circa 40% dintre studentii japonezi nu stiu unde se afla Irakul pe harta, in pofida unei misiuni istorice a soldatilor niponi in sudul acestei tari din 2004, potrivit unui studiu condus de o asociatie a geografilor japonezi. Asociatia critica faptul ca numai jumatate dintre studenti invata geografie in facultate, o materie care nu este obligatorie, spre deosebire de istoria universala. Ancheta releva de asemenea ca 3% dintre intervievati nu stiu sa localizeze SUA.
Record - Cel mai valoros pliculet de ceai din lume
Bijutieri din Marea Britanie au creat cel mai scump pliculet de ceai din lume, relateaza site-ul Ananova, consultat de Rompres. Potrivit sursei citate, pliculetul este alcatuit din diamante si valoreaza 7.500 de lire sterline, fiind produs cu prilejul celebrarii a 75 de ani de existenta a companiei PG Tips. Bijutierii au lucrat trei luni la crearea pliculetului, la care au folosit 280 de diamante. ""Este cea de-a 75-a aniversare a noastra si am vrut sa facem ceva special care sa reaminteasca oamenilor cat de mult iubesc celebra ceasca de ceai britanica"", a declarat Pete Harbour, purtator de cuvant al PG Tips.
Idee - Ben Laden - marca comerciala
Justitia elvetiana l-a autorizat pe Yeslam Ben Laden, fratele vitreg al liderului retelei teroriste internationale Al-Qaida Osama Ben Laden, sa utilizeze numele familiei sale drept marca comerciala. Un tribunal de apel a dat publicitatii de curand o decizie luata in luna iunie a anului trecut, care estimeaza ca marca ""Ben Laden"" nu perturba ordinea publica. In prima instanta, Institutul federal al proprietatii intelectuale a judecat ca aceasta marca ar putea ""rani moral"" Elvetia. Omul de afaceri elvetiano-saudit, care a condamnat in repetate randuri atentatele de la 11 septembrie, intentioneaza sa lanseze la sfarsitul anului un parfum numit ""Yeslam"", arborand logo-ul ""YB"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.