Analiza - Solutii pentru RAFO Onesti Ministerul Finantelor si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului vor decide, in perioada urmatoare, situatia societatii RAFO Onesti, a declarat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu. ""Nu este intent
Analiza - Solutii pentru RAFO Onesti
Ministerul Finantelor si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului vor decide, in perioada urmatoare, situatia societatii RAFO Onesti, a declarat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu. ""Nu este intentia nimanui de a inchide societatea daca aceasta este viabila. In masura in care Guvernul va putea face ceva pentru salvarea societatii si pastrarea locurilor de munca, o vom face"", a spus Tariceanu.
Oferta - Spatii de vanzare sau inchiriere
Companiile Termoelectrica, Electrica Oltenia si Conpet se numara printre firmele aflate in subordinea Ministerului Economiei si Comertului (MEC) ale caror spatii comerciale si active neutilizate vor fi vandute sau inchiriate. Acestora li se adauga un numar de alte 12 societati, printre care Minvest Deva, Foradex, Icemenerg si Carfil Brasov. Singurul termen stabilit in prezent este cel pentru licitatia unei sectii a firmei Tohani Zarnesti, pentru azi, 28 februarie.
Reglementare - Noi reguli pentru credite
Autoritatile vor stabili o serie de reguli clare privind criteriile de acordare a creditelor de consum, care sa asigure achitarea la termen a obligatiilor de plata, fara a impune conditii mai dure de creditare, a afirmat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu. El a apreciat ca aceste credite de consum ""vor lua amploare"" in perioada urmatoare, pe baza scaderii dobanzilor la credite in lei.
Demiteri - Transfer de putere
Presedintele si vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC) vor putea fi revocati din functie de presedintele Romaniei, la propunerea premierului, si nu de catre seful Guvernului, ca pana in prezent. Guvernul explica decizia prin faptul ca prevederea respectiva se afla in contradictie cu Legea 90/2001 privind organizarea si functionarea Executivului si a ministerelor.
Locale - Bugete mai mari
Guvernul a majorat cota defalcata din impozitul pe venit care ramane la dispozitia autoritatilor locale, astfel incat acestea sa nu inregistreze pierderi de venituri din aplicarea cotei unice de impozitare. Din impozitul pe venit, incasat la bugetul de stat la nivelul fiecarei unitati administrativ-teritoriale, bugetelor locale le va reveni, lunar, o cota de 47%, fata de 36%, cat era prevazut anterior, iar pentru bugetul propriu al unui judet se va aloca o cota de 13%, fata de 10% cat era stabilit pana in prezent.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.