""Madrigal"", o familie mare pentru mentorul sau ""Se spune in general ca poti sa traiesti cat oi trai, numai sa nu suferi. Deci, daca anii acestia mie imi dau bucuria existentei impreuna cu madrigalistii, cu membrii familiei mele, este un luc

""Madrigal"", o familie mare pentru mentorul sau

""Se spune in general ca poti sa traiesti cat oi trai, numai sa nu suferi. Deci, daca anii acestia mie imi dau bucuria existentei impreuna cu madrigalistii, cu membrii familiei mele, este un lucru extrem de pretios si de frumos. Un an in plus inseamna posibilitatea prelungirii dorintelor pe care le-ai avut tot timpul vietii tale. Doresc, ca majoritatea oamenilor, sa imi sarbatoresc ziua de nastere in mijlocul familiei. Numai ca la mine viata asa a fost croita incat familia sa fie una mare, numita «Madrigal» si o pomenesc in primul rand pentru ca este tot ceea ce m-a atras si ce m-a indemnat ca sens al existentei mele. A doua familie, mai mica, sunt sotia mea, fetita mea, nepoata mea si baiatul meu. Alaturi de «Madrigal» sunt de 42 de ani, adica din clipa in care a inceput prima repetitie; povestea nu cred ca poate fi prezentata extrem de succint intrucat tot ce pot sa raspund este ca eu nu am putut trai altfel; e greu sa dai vina sau meritul altcuiva decat lui Dumnezeu. Eu sunt orfan de la patru ani si jumatate de tata si mama, inca din frageda copilarie, m-a indemnat sa-i tin locul tatei pentru ca eram doi baieti si doua fete... Dar tare bun a fost Dumnezeu cu mine! Pentru foarte multi locuitori ai planetei timpul costa bani si masuratorile sunt in consecinta. La mine nu cred ca este o exceptie, dar nici o intamplare obisnuita. Intotdeauna mi-am dorit sa poti mai opresti din cand in cand o clipa din timp pentru frumusetile pe care le poti oferi semenilor tai. Au fost aniversari cand a trebuit sa petrec numai cu una din familii ziua de nastere, cu familia cea mare - aflandu-ne in turnee in tari indepartate: in Japonia, Statele Unite ale Americii. De ziua mea am regretul ca baiatul meu nu poate veni la mine; el este dirijorul care incheie festivalul ""Richard Strauss"". A dirijat si la Metropolitan si in Japonia si in alte parti. Impotriva sfaturilor mele, s-a incapatanat sa fie dirijor de orchestra. Cea mai mare realizare din anul incheiat este ca purtam aceasta superba discutie...""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.