Echipa spaniola Villarreal este urmatoarea adversara a Stelei in optimile de finala ale Cupei UEFA, prima partida fiind programata pe 10 martie in Ghencea, iar returul pe 16 sau 17 martie la Villarreal. Supranumita "Submarinul galben", echipa din ora
Echipa spaniola Villarreal este urmatoarea adversara a Stelei in optimile de finala ale Cupei UEFA, prima partida fiind programata pe 10 martie in Ghencea, iar returul pe 16 sau 17 martie la Villarreal. Supranumita "Submarinul galben", echipa din orasul situat la 60 de kilometri de Valencia, a fost infiintata in urma cu 82 de ani, insa in prima liga a jucat prima data in 1998. A retrogradat dupa un singur sezon, revenind in Primera dupa doar un an, iar de atunci joaca constant in primul esalon. Cea mai mare perfomanta este calificarea in semifinalele Cupei UEFA, in sezonul trecut, unde a ajuns venind din Intertoto, si a fost eliminata tocmai de Valencia, care avea sa castige trofeul. In prezent, Villarreal ocupa, dupa 24 de etape, locul cinci, cu 40 de puncte, cu 17 mai putin decat liderul FC Barcelona. Antrenorul chilian Manuel Luis Pellegrini (52 de ani) are la dispozitie un lot cu cateva staruri: argentinianul Juan Roman Riquelme, jucator imprumutat de la FC Barcelona, urugayanul Diego Forlan, Juan Pablo Sorin, capitanul nationalei Argentinei, atacantul spaniol Jose Mari, fost la AC Milan, internationalii argentinieni Gonzalo Javier Rodriguez si Luciano Gabriel Figueroa "Lucho", precum si portarul spaniol Jose Manuel Reina. Din fericire pentru Steaua, Riquelme a fost eliminat pentru lovirea unui adversar in meciul cu Dinamo Kiev si ar putea sa rateze ambele jocuri cu ros-albastrii, in timp ce Forlan nu are drept de joc in cupele europene pentru ca a evoluat in vara pentru Manchester in meciul din turul trei preliminar al Ligii Campionilor cu Dinamo. In lotul lui Villarreal figureaza in total zece straini: sase argentinieni, un uruguayan, un brazilian, un mozambican si un bolivian. In meciul retur cu Dinamo KIev, Pellegrini a folosit echipa Reina - Venta, Gonzalo, Alvarez, Arruabarrena - Cazorla, Senna, Sorin (82 Hector Font), Riquelme - Figueroa (60 Josico), Jose Mari (80Guayre). De-a lungul timpului, la echipa spaniola au evoluat trei jucatori romani, Gica Craioveanu, Galca si M. Iordache, primul bucurandu-se de cel mai mare succes.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.