Dupa cum bine stiti, coloana din partea dreapta este rezervata "Topului profesorilor". In fiecare luna apare cate un top diferit prezentand cate o scoala sau liceu. Printre categoriile dupa care se face selectia se numara: cel mai de gasca, cel mai r
Dupa cum bine stiti, coloana din partea dreapta este rezervata "Topului profesorilor". In fiecare luna apare cate un top diferit prezentand cate o scoala sau liceu. Printre categoriile dupa care se face selectia se numara: cel mai de gasca, cel mai rau, cel mai sexy, cel mai fitos, cel mai de treaba, cel mai enervant si multe altele. De fiecare data, reactiile au fost multiple si nu au intarziat sa apara. Unii profesori au incercat de multe ori sa se ascunda dupa deget, sau sa se dea si mai mult in spectacol, iar altii s-au bucurat pentru ca au fost remarcati de copii indiferent de eticheta care li s-a pus. Unii directori ai scolilor care au fost "calcate" de jurnalisti de la "Pupaza din tei" si ai caror profesori au fost categorisiti in top au xeroxat topul, atunci cand n-au mai gasit la chioscuri ziarul ZIUA, si l-au impartit prin scoala. Ei au considerat ca "este o idee buna pentru ca elevii pot sa se exprime liber, iar profesorii isi pot afla defectele si pot sa se schimbe cu acest prilej", declara domnul Ion Marian, directorul Scolii nr. 84 din Bucuresti.
Dar nu toti au fost la fel de receptivi. Altii au demarat anchete serioase pentru a afla mai multe despre cel care a facut sondajul pentru a-l "pedepsi conform legilor nescrise ale scolilor". Unii profesori ne-au acuzat de neprofesionalism doar pentru ca acel top ii deranja, pentru ca reprezenta purul adevar. Din "criticile" domnilor profesori se observa ca unii nu cunosc limitele si merg pana la scaderea notelor, deoarece nu le convine ca elevii au avut "tupeul" sa spuna ceea ce simt si ca nu a mai existat nimeni care sa poata cenzura aceste articole. Ne pare rau pentru dumnealor si ii anuntam ca noi avem obiceiul de a spune lucrurilor pe nume. Desigur, poate fi luata in calcul si o doza de subiectivism, de ambele parti: elevi si profesori, dar tocmai aceasta face uneori diferenta. "Cred ca topul profesorilor este una din piesele de rezistenta ale Pupezei din tei. De ce? Pentru ca rubrica indrazneste sa analizeze, prin vocea copiilor, calitatile si defectele profesorilor, adica un lucru care se face de obicei in pauza, pe la spate. Deci, "topul profesorilor" este o evaluare moderna de care in curand scoala romaneasca va avea nevoie ca sa se poata numi europeana", ne-a declarat doamna Brindusa Armanca, director coordonator editor la ziarul ZIUA.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.