Seful Directiei Politiei de Interventie Rapida (DPIR), din cadrul IJP Neamt, comisarul Daniel Cazacu, isi acuza sefii ca i-au instigat pe unii agenti la "insubordonare, blasfemie si dezonoare". Totul se intampla dupa ce subordonatii sai s-au plans ca
Seful Directiei Politiei de Interventie Rapida (DPIR), din cadrul IJP Neamt, comisarul Daniel Cazacu, isi acuza sefii ca i-au instigat pe unii agenti la "insubordonare, blasfemie si dezonoare". Totul se intampla dupa ce subordonatii sai s-au plans ca Daniel Cazacu le-a cerut spaga pentru a nu fi mutati in alte posturi. Scandalul a luat proportii, iar sefii din IGP au trimis o echipa de control in Neamt. Ofiterii de la Bucuresti au demarat ieri ancheta. Cu toate ca este acuzat ca le-a cerut spaga oamenilor din subordine, Daniel Cazacu continua sa sustina ca a fost lucrat.
Pe 16 ianuarie, 14 din cei 16 specialisti din cadrul DPIR au inaintat o reclamatie catre seful inspectoratului in care isi acuzau seful ca i-ar fi folosit in interes personal in timpul serviciului pentru construirea unui foisor in gospodaria parintilor sai.
Luptatorii DPIR Neamt si-au prezentat aceste acuzatii intr-o conferinta de presa, care a fost intrerupta insa de sosirea neasteptata a comisarului Cazacu.
Acesta, la randul sau, a spus ca subordonatii sai i-ar aduce aceste acuzatii deoarece ar fi aflat ca ar intentiona sa faca restructurari.
Surse din IGPR ne-au declarat ca cei 14 cagulati au reclamat ca au fost obligati de Cazacu sa-i cumpere un aparat pentru pregatire fizica si mai multe sticle de bauturi fine.
Ca sa nu fie dati afara, oamenii s-au conformat, au pus mana de la mana si au rezolvat comanda.
Riposta ofensiva, apararea lui Cazacu
Cazacu a declarat ca unii dintre sefii inspectoratului s-ar afla in spatele acuzatiei pe care i-au adus-o mai multi dintre subordonatii sai, potrivit careia i-ar fi folosit in timpul serviciului pentru a-i rezolva o serie de probleme personale.
"Niciodata in Europa nu cred ca s-a putut intampla acest lucru, ca agenti de politie, indiferent ca sunt buni, foarte buni sau altfel, sa fie instigati de sefi la insubordonare, blasfemie si dezonoare", a spus Seful DPIR Neamt.
Comisarul a spus ca totul a pornit de la refuzul unuia dintre adjunctii sefului inspectoratului de a-i inapoia o datorie de 500 de euro, a transmis Mediafax.
El a precizat ca, dupa ce i-a cerut sa-i dea banii, adjunctul l-a chemat si i-a aratat o reclamatie anonima impotriva sa, iar apoi i-ar fi chemat pe toti angajatii DPIR si i-ar fi pus sa dea declaratii in care sa scrie tot ce stiu despre seful lor. Daniel Cazacu a spus ca, dupa ce a reusit sa-si capete cei cinci sute de euro, sicanarile sefului sau la adresa sa au devenit din ce in ce mai evidente, totul culminand cu instigarea luptatorilor din subordinea sa, carora li s-ar fi spus ca urmeaza sa fie mutati din ordinul sau. Seful DPIR Neamt a mai spus ca va cere "sefilor de la Bucuresti sa faca cercetari asupra celor declarate de politisti si vinovatii sa fie trasi la raspundere".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.