Televizorul este imperiul secolului XXI. El conduce, distreaza oamenii, contureaza personalitati, demite ministri sau antrenori, dezvolta cultura copiilor sau, din contra, ii dezorienteaza. Da, chestia aia cubica de pe tejgheaua dumneavoastra este "D
Televizorul este imperiul secolului XXI. El conduce, distreaza oamenii, contureaza personalitati, demite ministri sau antrenori, dezvolta cultura copiilor sau, din contra, ii dezorienteaza. Da, chestia aia cubica de pe tejgheaua dumneavoastra este "DICTATORUL". Daca vrei sa-ti vinzi produsul, apari la televizor. Daca vrei sa devii un sportiv cunoscut, joci de cateva ori bine sau iti iei o masina obscena si apari la televizor. Vei fi sigur ca te vor sti apoi milioane de oameni. Ei bine, daca are cineva ceva de spus apare pe sticla si sigur va genera reactii.
Am aderat si noi la aceasta "uniune" numita audiovizualul. Am depus cererea acum doua luni (am lucrat trei ani la ea!) si ni s-a aprobat integrarea. Vom avea propria noastra emisiune incepand din martie pe Alpha TV. O emisiune produsa de copii, moderata de copii si in care doar masinistul se va mandri ca si-a sarbatorit deja majoratul.
O emisiune in care copiii vor putea sa se planga de problemele de la scoala, de faptul ca au luat doi nemeritat, ca au fost insultati de profesor sau ca in scoala conditiile lasa de dorit. Si nu in ultimul rand, sa laudam si sa incurajam tot ce este pozitiv in scoala.
In emisiunea Pupaza TVD (un joc de cuvinte pe care sper ca l-ati sesizat) se vor inversa rolurile. Adultul va fi cel care va sta in banca. Copilul va sta la catedra.
Si subiectele nu vor inceta sa apara. Ca doar se stie ca nu educatia e cea care merge pe roate in Romania (daca exista intr-adevar un lucru care merge pe roate in tara asta). Spre exemplu, chiar in timp ce scriam articolul asta am mai auzit ca ministerul a mai elaborat niste legi in care sarmanul copil de 8-9 ani, care de abia a invatat sa scrie, trebuie sa dea nu stiu cate teste nationale la citire, stiinte si aritmetica. Si asta e doar una din sutele de decizii care se iau fara sa-i intrebe nimeni pe copii ce vor ei de fapt.
Hai ca am discutat deja prea mult de emisiune si stric din surpriza.
Apropo, cine vrea sa devina prezentator, reporter, secenarist sau cameraman si nu are inca buletin, il asteptam la preselectie. Duminica 27 la ora 12 in studiourile Alpha TV de la Casa Presei Libere.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.