"Medeline nu ma supara, ca dezgrop toti mortii in ceea ce te priveste! Vezi mai bine de Cantacuzinii tai si nu te mai afla in treaba cu tiganii mei", i-a transmis ieri, intr-o scrisoare deschisa, "ex-deputatului minune" - Madalin Voicu, "un rom din P
"Medeline nu ma supara, ca dezgrop toti mortii in ceea ce te priveste! Vezi mai bine de Cantacuzinii tai si nu te mai afla in treaba cu tiganii mei", i-a transmis ieri, intr-o scrisoare deschisa, "ex-deputatului minune" - Madalin Voicu, "un rom din Parlament" - Nicolae Paun (foto). Deputatul Paun l-a atacat dur in epistola pe colegul sau de etnie, Madalin Voicu (PSD), acuzandu-l ca, din dorinta de a "se afla in treaba", a vrut sa-i organizeze pe romii din Romania intr-un Consiliu National al Romilor, structura ce se dorea o alterniva la Partida Romilor. El i-a explicat lui Voicu, "acest lautar patetic", ca pentru a construi o alternativa la Partida Romilor ar trebui sa fie rom sadea, nu "un cameleon perfect". "Atunci cand este printre "gagii" (majoritari) e din spita Cantacuzinilor, iar atunci cand ii este "foame" devine brusc tigan", a sarit Paun, care este presedintele Partidei Romilor. Un alt lucru necesar, sustine deputatul, ar fi ca Madalin Voicu sa nu fi fost "un practicant fervent pe "linia de centura" a politicii romanesti", sau "un cersetor pe la toti cu stare, ori manglitor". Paun l-a sfatuit pe colegul sau de etnie sa "nu-si mai lustruiasca limba de lemn ceausista" cand sta de vorba cu "gagiii" sau tiganii, ci sa foloseasca mai mult apa de gura, pentru ca, potrivit Bibliei "ceea ce iese din gura spurca pe om". "Madalin Voicu ar fi bine sa nu uite ca datorita sprijinului acordat de Partida Romilor si de mine personal, a ajuns sa vegeteze timp de opt ani in Parlament si ca aceasta organizatie (...) l-a scos din foame, ca unul care pana in 1996 nu mai avea nici pantofi ca lumea in picioare, desi se pretinde descendent din marii boieri", a spus Paun. El l-a avertizat pe Madalin Voicu ca romii nu au nevoie de un Consiliu, ci de mai multa constiinta civica si electorala. "Il atentionez pe domnul scripcar Voicu ca, daca ma supara mai tare, il voi scoate definitiv si fara drept de apel din viata publica. Ar fi intelept din partea lui sa nu ma mai agite prea mult, caci a uitat ca - in prezent - el este soricelul, iar eu elefantul...si as putea face, Doamne fereste!, vreo miscare gresita", a punctat Paun. In finalul scrisorii, deputatul i-a atras atentia lui Madalin Voicu ca romii nu au nici cel mai mic respect pentru unul ca el, "care nu a facut altceva - din '96 pana in prezent - decat sa traiasca pe spatele tiganilor cinstiti. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.