Dupa un asemenea meci este greu si poate nedrept sa remarci anumiti jucatori in conditiile in care intreaga echipa a Stelei a jucat extraordinar. Totusi, Oprita a reusit sa impresioneze cu putin peste ceilalti coechipieri ai sai. Folosit de Zenga ca
Dupa un asemenea meci este greu si poate nedrept sa remarci anumiti jucatori in conditiile in care intreaga echipa a Stelei a jucat extraordinar. Totusi, Oprita a reusit sa impresioneze cu putin peste ceilalti coechipieri ai sai. Folosit de Zenga ca atacant in faza ofensiva si ca mijlocas dreapta in faza defensiva, olteanul a iesit in evidenta printr-un travaliu inimaginabil la un jucator roman, prin executii tehnice cu care i-a umilit pe fundasii campioanei Spaniei, prin tenacitatea cu care a hartuit permanent defensiva Valenciei, primind, ca si la finalul meciului tur, din partea cotidianului "As" premiul "El Dandy", acordat celui mai bun jucator de pe teren. Schimbat in minutul 117, Oprita a iesit de pe teren stors ca o lamaie, motiv pentru care ieri si-a permis sa doarma pana la pranz.
Cum e sa bati campioana Spaniei si detinatoarea Cupei UEFA?
E extraordinar, mai ales dupa un asemenea meci. A fost greu, ne asteptam, dar ne-am dat viata pe teren si am reusit. Cred ca asta a contat cel mai mult, atitudinea noastra, care a fost aceea a unor invingatori.
Ai fi avut curaj sa bati penalty daca ramaneai pe teren?
Daca mi se cerea sa bat, as fi facut-o, dar eram prea obosit, abia ma mai tineam pe picioare.
Mai credeai in calificare cand a ratat Dorinel?
Sincer, imi luasem gandul. Stiam ca Valencia are jucatori foarte valorosi care, chiar daca nu au jucat grozav, ar fi putut sa transforme toate loviturile de departajare si sa ne elimine. Din fericire, au ratat si ei, asa ca am castigat noi.
Ce va fi cu Villarreal?
Va fi foarte greu. I-am vazut in cateva meciuri si sunt peste Valencia ca joc. Din cate am inteles insa nu joaca Riquelme si Forlan, primul meci e la ei, scoatem un rezultat bun si dupa aia ii aducem in Ghencea.
Primul meci e in Ghencea.
Aoleu, pai atunci nu e bine. Dar daca stau bine sa ma gandesc, daca ii vom avea alaturi din nou pe acesti suporteri extraordinari, ii batem aici cu 2-0 si ne calificam. Gata, daca am ajuns pana aici vrem mai mult. Am scos detinatoarea trofeului, acum avem incredere in noi, vrem mai mult, nu ne multumim cu ce am obtinut pana acum. Campionatul ramane prioritatea noastra numarul unu, dar avem forta sa ne batem pe ambele fronturi.
Presa spaniola te-a laudat iarasi, ti-ar placea sa ajungi in Primera Division?
Ma bucur ca am fost apreciat. Cine n-ar vrea sa joace in Spania? Preferata mea din Primera Division este Atletico Madrid, visez sa joc intr-o zi acolo, dar nu as refuza nici Valencia, o echipa care, de asemenea, imi placea foarte mult (rade) pana acum, cand i-am batut noi. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.