Discriminarea din mass-media poate avea consecinte grave asupra diferitelor comunitati. De aceea, presa isi cauta cele mai adecvate solutii pentru a evita sa cada intr-o capcana care, pana la urma, inseamna o grava lezare a drepturilor omului. Din ac
Discriminarea din mass-media poate avea consecinte grave asupra diferitelor comunitati. De aceea, presa isi cauta cele mai adecvate solutii pentru a evita sa cada intr-o capcana care, pana la urma, inseamna o grava lezare a drepturilor omului. Din aceasta perspectiva, o reuniune internationala, desfasurata vineri si sambata la Sofia, ataca, cu mult curaj, teme dintre cele mai sensibile. Conferinta se intituleaza "Mass media - un intermediar responsabil intr-o societate multiculturala: provocari si realitati". Participa reprezentanti de marca din Albania, Belgia, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Kosovo, Macedonia, Marea Britanie, Romania, Serbia-Muntenegru. Delegatia sosita de la Bucuresti este compusa din Rarita Szakats, Mircea Toma, Tibori Szabo Zoltan si Sorin Rosca Stanescu. Este analizata starea multiculturalitatii pe o larga arie geografica, proiectia fiind facuta in special in spatiul Europei de Est si Balcanilor. Interesul presei pentru minoritati. Nivelul de autoreglementare prin norme deontologice. Raportul dintre toleranta si netoleranta, intr-un sistem globalizat, unde discursul rasist poate produce ravagii. Se vorbeste despre responsabilitatea comuna a mass-media. Despre accesul minoritatilor la procesul decizional. Semnalul de alarma este tras atunci cand minoritatile nu au acces la presa. Sunt multe trimiteri chiar la ciberspatiu. Pozitia delegatiei romane a fost prezentata de Tibori Szabo Zoltan si Mircea Toma. Iar concluziile le vor afla cititorii in ziarul de luni, dupa epuizarea dezbaterilor asupra temelor de mai sus.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.