Incepand de astazi, circulatia rutiera a fost interzisa pe strazile din Centrul Istoric, potrivit Dispozitiei nr. 766/25.02.2005, emisa de primarul general interimar Razvan Murgeanu. Decizia a fost luata de Primaria Capitalei, in colaborare cu Primar
Incepand de astazi, circulatia rutiera a fost interzisa pe strazile din Centrul Istoric, potrivit Dispozitiei nr. 766/25.02.2005, emisa de primarul general interimar Razvan Murgeanu. Decizia a fost luata de Primaria Capitalei, in colaborare cu Primaria Sectorului 3 si Brigada de Politie Rutiera a Municipiului Bucuresti. Iata care este continutul integral al documentului:
"Pentru protejarea patrimonioului de interes national, reprezentat de Centrul Istoric al Bucurestiului, incepand cu data de 26.02.2005, se interzice accesul si circulatia tuturor autovehiculelor in zonele cuprinse intre strazile:
1. Calea Victoriei - Str. Doamnei - Str. E. Carada - Str. Lipscani - Str. Smardan - Str. Doamnei - Bd. I.C. Bratianu - Str. Halelor - Splaiul Independentei;
2. Bd. I.C. Bratianu - Str. Coltei - Str. General Florescu - Calea Mosilor - Str. Sf. Vineri - Bd. C. Coposu.
In zonele stabilite aprovizionarea si salubrizarea vor fi permise numai intre orele 06.00 - 08.00 si numai pentru autovehicule avand masa totala autorizata de maxim 3,5 tone.
Sunt exceptate urmatoarele categorii de autovehicule:
a) cele apartinand salvarii, pompierilor, protectiei civile, politiei, jandarmeriei, armatei, SRI, SPP, precum si cele care transporta detinuti, aflate in misiune;
b) cele destinate transportului de valori;
c) cele destinate lucrarilor la retele edilitare sau la obiectivele aflate in zonele supuse interdictiei.
Accesul autovehiculelor specificate la literele b) si c) se face numai pe baza de autorizatii nominale eliberate de catre Directia de Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei din cadrul PMB.
Incalcarea prevederilor Dispozitiei nr. 766/25.02.2005 si nerespectarea semnificatiei indicatoarelor rutiere se sanctioneaza conform HG nr. 85/2003 privind circulatia pe drumurile publice.
Magda SEVERIN


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.