Fostul sef al Biroului Pasapoarte din Mehedinti, comisarul Silviu Plescan, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, dupa ce a fost prins in flagrant luand mita de la o persoana care dorea sa iasa urgent din tara in ciuda unei interdictii
Fostul sef al Biroului Pasapoarte din Mehedinti, comisarul Silviu Plescan, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, dupa ce a fost prins in flagrant luand mita de la o persoana care dorea sa iasa urgent din tara in ciuda unei interdictii, informeaza Parchetul National Anticoruptie (PNA).
Procurorii PNA afirma ca fostul comisar de politie i-a pretins unei persoane o mie de euro drept mita, in schimbul promisiunii ca va aviza favorabil cererea acesteia de reducere sau anulare a dreptului de a parasi tara. "Dupa ce a primit garantia ca va primi suma pretinsa, Plescan a conceput continutul memoriului, pe care l-a inregistrat la Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei Mehedinti si a facut demersurile necesare pentru anularea sau reducerea pana la un an a termenului de restrictie, care, in mod normal, expira in ianuarie 2008", precizeaza PNA, citat de Mediafax. Potrivit aceleiasi surse, Plescan a mai pretins inca o mie de euro de la aceeasi persoana, pentru a-i restitui pasaportul imediat dupa expirarea perioadei de restrictie. Plescan a fost prins in flagrant de procurorii PNA. Dosarul fostului politist va fi judecat la Tribunalul Mehedinti.
Subordonatii lui Cazacu s-au plans la IGPR
ca au fost obligati sa cotizeze cu un aparat pentru pregatire fizica si mai multe sticle de bauturi fine.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.