Pentru organizarea alegerilor partiale, Guvernul a stabilit ca birourile electorale de circumscriptie si ale sectiilor de votare vor fi completate cu reprezentanti ai partidelor parlamentare care au candidati la functia de primar sau primar general,
Pentru organizarea alegerilor partiale, Guvernul a stabilit ca birourile electorale de circumscriptie si ale sectiilor de votare vor fi completate cu reprezentanti ai partidelor parlamentare care au candidati la functia de primar sau primar general, in limitele prevazute de lege, a anuntat ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Desemnarea ca membri ai reprezentantilor partidelor in birourile electorale judetene se va face in ordinea descrescatoare a numarului de mandate de parlamentar din judetul respectiv. Contestatiile asupra modului de organizare si asupra componentei biroului electoral judetean vor fi solutionate la tribunal. Potrivit ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, campania electorala pentru alegerile locale partiale se va desfasura pe parcursul a 15 zile, conform legii care stabileste ca durata acesteia este de jumatate din perioada campaniei pentru alegerile locale. In Bucuresti vor fi organizate oficii electorale de sector, prevazute de articolul 35 din Legea 373/2004 pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului. Acestea vor primi si vor centraliza rezultatele de la sectiile de votare din sectoare. Solutia a fost adoptata pentru a se evita ca dupa incheierea votarii si numararea voturilor la sectiile de votare, un singur birou electoral, respectiv Biroul electoral de circumscriptie al municipiului Bucuresti sa primeasca si sa centralizeze procesele-verbale de la peste 1000 de sectii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.