O vasluianca de 32 de ani a acceptat voluntar sa ramana insarcinata cu un barbat infestat cu HIV, in speranta ca pruncul care va veni pe lume ii va dubla veniturile si in felul acesta va scapa de saracie. Potrivit Rompres, Doina L. din Vaslui l-a cun
O vasluianca de 32 de ani a acceptat voluntar sa ramana insarcinata cu un barbat infestat cu HIV, in speranta ca pruncul care va veni pe lume ii va dubla veniturile si in felul acesta va scapa de saracie. Potrivit Rompres, Doina L. din Vaslui l-a cunoscut in urma cu un an pe Ion P., de 35 de ani. Desi a stiut ca acesta este infestat cu HIV, femeia i-a facut mutatie in garsoniera in care locuia impreuna cu cele doua fiice ale sale, de 9 si de 14 ani. Cu venituri financiare modeste, traind din ajutorul social si alocatia celor doua fete, femeia a aflat ca o astfel de boala aduce persoanei infestate o serie de facilitati. "Doina a declarat initial ca nu are nici un fel de relatie cu chiriasul sau. Dupa ce a ramas insarcinata a spus ca il iubeste si nu-i pasa daca s-a imbolnavit sau nu. A ramas constient insarcinata pentru ca isi doreste un copil. Adevarul este insa altul. Nu vrea sa scape printre degete avantajele materiale care le sunt oferite persoanelor infestate cu HIV. Alegand aceasta solutie, cei doi au gasit un mod de a scapa de saracie", a precizat o cunostinta a celor doua persoane infestate cu HIV. Ion P. este declarat persoana cu handicap de gradul I, fiind diagnosticat nu numai cu infectie HIV, ci si cu schizofrenie afectiva grava. Doina este o persoana perfect sanatoasa din punct de vedere psihic. "Stiu cazul si nu cred ca este momentul sa comentam sau sa judecam. Este un complex de factori ce au contribuit la crearea unei astfel de situatii. Poate ca saracia este mare, dar eu nu pot sa accept ideea ca un om se lasa constient imbolnavit doar pentru bani", a declarat ieri, inspectorul sef al Agentiei Regionale a Persoanelor cu Handicap din Moldova, Meda Mihaela Filon. Atat femeia, cat si copilul care va veni pe lume sunt luati in evidenta medicilor de specialitate. O data cu nasterea copilului, beneficiile se vor dubla. Conform legilor in vigoare, un copil cu handicap are dreptul la alocatie de stat dubla, alocatie de intretinere, gratuitate a transportului urban si 12 calatorii gratuite interurban, alocatie lunara de hrana. Persoana adulta care are HIV/SIDA beneficiaza si de prioritate la inchirierea, construirea sau cumpararea unei locuinte din fondul de stat, medicamente gratuite, un bilet de tratament gratuit pe an sau scutiri de taxe si impozite. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.