Guvernul a adoptat ieri sapte hotarari privind organizarea si desfasurarea alegerilor locale partiale pentru perioada 2005-2008. Astfel, cheltuielile necesare pentru alegerile locale vor fi suportate din bugetele locale, judetene sau ale municipiului
Guvernul a adoptat ieri sapte hotarari privind organizarea si desfasurarea alegerilor locale partiale pentru perioada 2005-2008. Astfel, cheltuielile necesare pentru alegerile locale vor fi suportate din bugetele locale, judetene sau ale municipiului Bucuresti. Membrii birourilor electorale vor primi o indemnizatie de 270.000 de lei pe zi de activitate, personalul auxiliar - statisticienii si informaticienii - 220.000 de lei pe zi. In plus li se vor mai asigura, in fiecare zi de activitate, bauturi racoritoare, cafea si gustari in limita sumei de 60.000 de lei de persoana. Prin hotararile adoptate ieri s-au stabilit si atributiile si obligatiile prefectilor in organizarea alegerilor locale partiale. De asemenea, Executivul a mai stabilit ca modelul buletinelor de vot va fi cel stabilit prin HG 56/2004. In acelasi timp au fost stabilite modelele stampilelor, timbrelor autocolante, proceselor verbale si ale listelor electorale permanente si suplimentare etc. Hartia necesara pentru organizarea si desfasurarea alegerilor locale partiale va fi achizitionata de la Administratia Nationala a Rezervelor de Stat. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.