Selectia juriului care il va judeca pe Michael Jackson pentru agresiune sexuala a unui minor s-a incheiat miercuri, la tribunalul din Santa Maria, transmite AFP, citat de Mediafax. Din juriul ales fac parte opt femei si patru barbati. Printre acestia
Selectia juriului care il va judeca pe Michael Jackson pentru agresiune sexuala a unui minor s-a incheiat miercuri, la tribunalul din Santa Maria, transmite AFP, citat de Mediafax. Din juriul ales fac parte opt femei si patru barbati. Printre acestia se afla o vaduva de 79 de ani, un informatician de 51 de ani, un inginer de 62 de ani si o dresoare de cai de 50 de ani. Aceasta din urma il considera pe Jackson "un cantaret extraordinar".
Din juriu nu face parte nici o persoana de culoare, dar fac parte trei persoane originare din America Latina si una din Asia. Singurii doi potentiali jurati de culoare au fost eliminati de acuzare. Unul dintre ei, o femeie, si-a exprimat indoieli in privinta impartialitatii procesului. "Cum ar putea acuzatul sa beneficieze de un proces impartial cand insusi fostul serif din Santa Barbara il acuza, la televizor, ca a agresat sexual un minor?", a intrebat aceasta.
Selectia juriului s-a incheiat mai repede decat fusese prevazut, dar mai raman de ales cei opt membri de rezerva. Expertii in drept estimasera ca alegerea membrilor juriului va dura mai multe saptamani, mai ales ca procesul a suferit doua amanari, una din cauza unui deces in familia avocatului principal al lui Jackson si alta din cauza unor probleme de sanatate in cazul cantaretului.
Juratii selectati au fost interogati inca o data de avocatul apararii, care a verificat ca persoanele alese sa nu aiba prejudecati fata de clientul sau. Michael Jackson, un barbat de culoare in varsta de 46 de ani, tata a trei copii, este acuzat de agresare sexuala a unui minor, administrare de alcool in vederea savarsirii de agresiuni si tentativa de rapire a minorului si familiei sale. El se declara nevinovat de faptele de care este acuzat, care ar fi avut loc in februarie-martie 2003.
Michael Jackson, prezent la audierea de miercuri, a ascultat cu atentie ultimele interogatorii. El a zambit cand un jurat potential, militar in rezerva, a marturisit: "Nu prea i-am ascultat muzica, dar imi place cum danseaza". La sfarsitul zilei, judecatorul le-a cerut juratilor sa nu discute despre proces cu alte persoane si sa evite sa urmareasca derularea acestuia in presa sau la televizor.
Inainte de a incepe audierea martorilor si analiza probelor, procesul va urmari numeroasele motiuni depuse de cele doua parti. Apararea pune sub semnul intrebarii credibilitatea familiei presupusei victime, in prezent in varsta de 15 ani. Lista martorilor care vor fi chemati sa depuna marturie ulterior contine 370 de nume, printre care unele celebre: Diana Ross, Elizabeth Taylor, jucatorul de baschet Kobe Bryant. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.