Guvernul vrea sa valorifice expertiza consilierilor britanici si considera cooperarea cu ei o misiune de interes comun. Premierul Calin Popescu- Tariceanu a facut acesta precizare la sfarsitul intrevederii de ieri cu Quinton Quayle, ambasadorul Marii
Guvernul vrea sa valorifice expertiza consilierilor britanici si considera cooperarea cu ei o misiune de interes comun. Premierul Calin Popescu- Tariceanu a facut acesta precizare la sfarsitul intrevederii de ieri cu Quinton Quayle, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti. Quinton Quayle i-a prezentat premierului pe Ken Sigrist - consilier al premierului pentru reforma administratiei publice, Steve Foster - consilier de preaderare pe probleme de coruptie in Ministerul Administratiei si Internelor si Tom McGoona - consilier al primului ministru pe reforma in domeniul vamilor.
Propunerile consilierilor britanici, prezentate primului ministru vizeaza crearea unui departament de combatere a coruptiei cu competente de politie judiciara in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, precum si a unei divizii pentru afaceri interne in cadrul serviciului vamilor, care sa includa o structura de combatere a coruptiei. Ambasadorul Quinton Quayle a apreciat cu acesta ocazie importanta pe care Guvernul o acorda reformei administratiei si luptei impotriva coruptiei. "Sunt convins ca exista acum o sansa reala pentru progres", a declarat Quayle, care a subliniat necesitatea combaterii coruptiei la toate nivele, astfel incat aceasta sa devina o exceptie, si nu o regula. (B. PAUN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.